Veliki broj vjernika dočekao Blagodatni oganj

0

U hramu Sabora Svetog Arhangela Gavrila u Palama na Vaskrs oko 02.00 časa je dočekan Blagodatni oganj iz hrama Vaskrsenja Hristovog u Jerusalimu.

Blagodatni oganj je oko 21.00 čas iz Jerusalima stigao avionom u Beograd, a ne oko 19.30 kako je prethodno bilo najavljeno, pa je njegov dolazak u hram Sabora Svetog Arhangela Gavrila u Palama kasnio. Dočeku Blagodatnog ognja prethodila je liturgija.

U 05:00 časova je u paljanskoj crkvi Uspenja presvete Bogorodice služena Vaskršnja liturgija.

Iz Mitropolije dabrobosanske saopšteno je da je Blagodatni oganj donesen uz blagoslov patrijarha jerusalimskog Teofila Trećeg i srpskog patrijarha Irineja.

Patrijarh srpski Irinej poručio je u Vaskršnjoj poslanici pravoslavnim vjernicima da čuvaju svoju pravoslavnu vjeru, ne samo riječima već životom, djelatno i istrajno i da nikada svoje zemaljske interese ne stave iznad interesa Crkve i sveopštog dobra naroda.

„Čuvajmo se svih onih koji dolaze u odelu ovčijem, a iznutra su vuci grabljivci. U miru i ljubavi pohodimo hramove i svetinje učestvujući u bogosluženju i pričešćujući se“, naveo je patrijarh srpski.

Za pravoslavne hrišćane silazak Blagodatnog ognja, koji se sa snopova svijeća prenosi vjernicima, potvrda je istinitosti Hristovog vaskrsenja.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/blagodetni-oganj-pale-vaskrs-2015/] width=[54] height=[54] title=[Veliki broj vijernika dočekao Blagodatni oganj] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Foto: V.M; N.S.)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare