Veliki broj poginulih u saobraćajnim nesrećama

0

Bezbjednost saobraćaja na području grada Istočno Sarajevo nije zadovoljavajuća jer je evidentiran veliki broj saobraćajnih nesreća sa smrtno stradalim licima, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, saobraćaj i stambeno-komunalne poslove grada Mile Borovina.

Borovina je nakon sastanka sa direktorom Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milijom Radovićem i predstavnicima grada Istočno Sarajevo o temi “Bezbjednost saobraćaja na području grada” rekao da statistika pokazuje da je veliki broj poginulih lica u saobraćajnim nesrećama u odnosu na broj stanovnika na području grada.

On je naglasio da su najčešći uzročnici saobraćajnih nesreća sa poginulim licima – neadekvatni putevi, neispravnost vozila, učesnici u saobraćaju i vozači, kao i konfiguracija terena i razuđenost grada.

Borovina je istakao da je na današnjem sastanku na Palama Radović predstavio Strategiju za bezbjednost saobraćaja i naglasio da je potrebno formirati savjet za bezbjednost saobraćaja na području grada, što bi se trebalo uraditi do kraja godine.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=JpcYcw_BCe0&feature=player_embedded}

Prema njegovim riječima, kroz ovaj savjet za bezbjednost saobraćaja rješavaće se svi problemi učesnika u saobraćaju, a savjet će donositi odluke i zaključke koje će delegirati prema Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske.

“Svaka opština u sastavu grada imaće svog predstavnika u savjetu za bezbjednost, kao i CJB Istočno Sarajevo, Auto-moto društva, tehnički pregledi i osiguravajuća društva”, rekao je Borovina i dodao da se kroz osiguranje vozila izdvaja jedan odsto za bezbjednost saobraćaja ali se ta sredstva ne troše namjenski.

Borovina je napomenuo da će u narednom periodu posebna pažnja biti posvećena radu tehničkih pregleda vozila, kao i rekonstrukciji puteva, jer postoje određena tehnička rješenja koja je potrebno primijeniti kako bi se poboljšala bezbjednost saobraćaja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments