Велика заинтересованост за набавку пластеника

0

ХАН ПИЈЕСАК – На Хан Пијеску је данашњем састанку о могућности набавке пластеника у оквиру ИФАД-овог пројекта „Развој сеоског предузетништва и пољопривреде“ присуствовало око 20 заинтересованих лица, што је више од очекиваног, рекла је Срни начелник општинског Од‌јељења за управљање развојем, привреду, финансије и друштвене д‌јелатности Славица Ашоња.

Она је додала да су пољопривредници показали велику заинтересованост за услове набавке, финансирање, начин учешћа и предности које пружа производња у заштићеним просторима.

Ашоња је додала да ће локална управа у сарадњи са Пољопривредним кластером „Сарајево-Романија-Подриње“ /СРП/ дефинисати услове имплементације пројекта.

Менаџер Пољопривредног кластера „СРП“ Жељка Пејовић нагласила је да је ријеч о пластеницима површине 50 и 100 метара квадратних са системом за наводњавање, који се обезбјеђују у оквиру пројекта РЕАДП Међународног Фонда за развој пољопривреде ИФАД, а који ће н терену имплементирати овај кластер у сарадњи са локалним управама.

Набавку пластеника суфинсираће ИФАД, општине и сами корисници.

Пејовићева је рекла да ће овим програмом бити обухваћено 12 општина Сарајевско-романијске и Горњодринске регије, на којима д‌јелује Пољопривредни кластер „СРП“.

Кластер „СРП“ основан је 2019. године са циљем да се формирају базе података у аро-прехрамбеном сектору, унаприједи и повећа обим производње, удружују средства, промовишу локални брендови и повезују произвођачи са тржиштем.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare