Vehabija Kuljančić veličao teroristu i napad u Zvorniku

0

VLASENICA – Vehabija Mehmed Kuljančić iz Vlasenice napisao je na svom „Fejsbuk“ profilu da stoji uz teroristu Nerdina Ibrića koji je izvršio teroristički napad na Policijsku stanicu u Zvorniku i ubio policajca Dragana Đurića, a ranio dvojicu njegovih kolega.

Ibrić, koji je upao u Policijsku stanicu vičući „alahu ekber“, ubijen je u razmjeni vatre sa policijom.

– Cijela Bosna i sav svijet da su protiv tebe i tvog djela ja sam uz tebe i molim Alaha dragog da ti podari sve ljepote dženeta i tebi i tvom ocu, amin – napisao je Kuljančić uz Ibrićevu fotografiju.

Pripadnici Policijske stanice u Vlasenici, čim su saznali za Kuljančićevu poruku, pokrenuli su provjere, a istraga još traje. U policiji kažu da je u ovakvim i sličnim slučajevima neophodna hitna reakcija kako bi se preduprijedilo moguće narušavanje bezbjednosti.

– Riječ je o psihološki neuravnoteženoj osobi sumnjivog ponašanja. Za Kuljančića postoje podaci da je blizak radikalnim islamističkim krugovima i da je kod njega u posljednje vrijeme evidentna promjena ponašanja. Prema našoj procjeni, on predstavlja opasnost po bezbjednost – kažu u vlaseničkoj policiji, navodeći da im je Kuljančić poznat odranije po vršenju krivičnih djela i da je hapšen zbog posjedovanja droge.

Pripadnici Policijske stanice Vlasenica ranije su protiv Kuljančića podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu nakon što je na svom „Fejsbuk“ profilu ostavljao prijeteće poruke i vrijeđao srpski narod.

– Srbi j…. vam djecu i mater a posebno će vam šef j….. mater, zapamtite to – napisao je Kuljančić u martu prošle godine na svom „Fejsbuk“ profilu.

Kotor Varoš

U Kotor Varošu je prije nekoliko dana uhapšen pa pušten Sanel Menzil zbog komentara na „Fejsbuku“ koji je sam uklonio pola sata nakon što ga je objavio. U komentaru je kritikovao odluku da u FBiH bude proglašen dan žalosti zbog terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku, ali je i osudio sam čin Ibrića.

Istraga

Tužilac Dubravko Čampara, koji vodi istragu o terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, kaže da obavljaju vještačenja i da će nakon toga imati više preciznih podataka o svim dešavanjima u vezi sa napadom. Portparol brčanske policije Halid Emkić kazao je da bezbjednost u distriktu nije ugrožena, a da su informacije u kojima se tvrdilo suprotno bile lažne.

(www.palelive.com / Glas Srpske)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare