Veći broj prvačića u opštini Pale

0

Na području grada Istočno Sarajevo u prvi razred osnovnih škola u školskoj 2015/2016. godini upisano je manje prvačića nego prošle godine, rekla je Srni stručni saradnik za obrazovanje u gradu Istočno Sarajevo Vinka Berjan.

Berjanova je naglasila da je u pojedinim školama došlo do povećanja upisanih prvačića, dok je u većini taj broj manji u odnosu na prošlu godinu.

Ona je navela da su u OŠ „Sokolac“ upisana 104 prvačića, što je za šest više u odnosu na prošlu godinu.

U OŠ „Mokro“ su upisana dva odjeljenja kao i prošle godine, dok su u osnovnim školama „Pale“ upisana 104 i „Srbija“ 71 prvačića, što je u blagom porastu u odnosu na prošlu školsku godinu kada je upisano 95, odnosno 62 prvačića.

Berjanova je navela da je u OŠ „Sveti Sava“ upisano 147 prvačića, a prošle godine 125, dok su u OŠ „Petar Petrović NJegoš“ upisana četiri odjeljenja prvačića, što je na prošlogodišnjem nivou, ali će u razredima biti jedan ili dva učenika više.

Prema njenim riječima, u OŠ „Jovan Dučić“ Kasindo, Istočna Ilidža, upisana su dva razreda prvačića, a u OŠ „Aleksa Šantić“ u Vojkovićima upisano je 29 prvačića, što je manje nego prošle godine.

„U OŠ ‘Trnovo’ upisano je pet prvačića. Zbog specifičnosti ove škole svake godine od resornog ministarstva moraju tražiti dozvolu da, uprkos malom broju učenika, ostanu centralna škola“, rekla je ona.

Berjanova je naglasila da se zbog stalnog doseljavanja stanovnika na područje grada očekuje da se u avgustu i početkom septembra u pojedine škole upiše još prvačića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare