Večeras svečana akademija povodom 200 godina „Srpskog rječnika“

0

Studenti Katedre za srbistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovaće večeras na Palama svečanu akademiju povodom obilježavanja 200 godina od objavljivanja „Srpskog rječnika“ Vuka Stefanovića Karadžića.

Svečana akademija biće održana u Kulturnom centru Pale, s ciljem podsjećanja ne samo lokalne i akademske zajednice, nego i šire javnosti na značaj „Srpskog rječnika“ i cjelokupnog rada Vuka Stefanovića Karadžića, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na akademiji će učestvovati studenti Katedre za srbistiku u ulozi voditelja, recitatora, guslara i glumaca, a govoriće i profesori Miloš Kovačević, Milanka Babić, Biljana Samardžić i Saša Knežević, zatim hor Filozofskog fakulteta Pale i Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Mladost“ sa Pala.

„Ova manifestacija trebalo bi da bude samo jedna u nizu sličnih u ovome gradu i u svim gradovima u Republici Srpskoj koje bi ojačale kolektivnu svijest srpskog naroda o nacionalnom identitetu. Nacionalni identitet podrazumijeva kolektivno pamćenje, aktivan odnos prema jeziku, pismu, istoriji, religiji i kulturi uopšte“, navodi se u saopštenju.

Svečana akademija planirana je za 19.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments