Večeras svečana akademija povodom 200 godina “Srpskog rječnika”

0
108

Studenti Katedre za srbistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovaće večeras na Palama svečanu akademiju povodom obilježavanja 200 godina od objavljivanja “Srpskog rječnika” Vuka Stefanovića Karadžića.

Svečana akademija biće održana u Kulturnom centru Pale, s ciljem podsjećanja ne samo lokalne i akademske zajednice, nego i šire javnosti na značaj “Srpskog rječnika” i cjelokupnog rada Vuka Stefanovića Karadžića, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na akademiji će učestvovati studenti Katedre za srbistiku u ulozi voditelja, recitatora, guslara i glumaca, a govoriće i profesori Miloš Kovačević, Milanka Babić, Biljana Samardžić i Saša Knežević, zatim hor Filozofskog fakulteta Pale i Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Mladost” sa Pala.

“Ova manifestacija trebalo bi da bude samo jedna u nizu sličnih u ovome gradu i u svim gradovima u Republici Srpskoj koje bi ojačale kolektivnu svijest srpskog naroda o nacionalnom identitetu. Nacionalni identitet podrazumijeva kolektivno pamćenje, aktivan odnos prema jeziku, pismu, istoriji, religiji i kulturi uopšte”, navodi se u saopštenju.

Svečana akademija planirana je za 19.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

 

Postavi komentar

Komentarišite prvi!

avatar