Večeras počinje „10. Festival frule“ u Palama

0

Večeras u Kulturnom centru Pale počinje „10. Festival frule“ u organizaciji Srpskog prosvjetnog kulturnog društva (SPKD) „Prosvjeta“. Festival će u 19 časova otvoriti koncert „Muzika s petnaest instrumenta“, velikog umjetnika na fruli Slobodana Trkulje koji svira i kavale i druge duvačke instrumente.

Sutra je planiran nastup 10 najvećih majstora frule, koji su osvajali nagrade na dosadašnjim festivalima, nastup etno grupe „Trag“, kao i promocija Monografije pod nazivom “10 godina Festivala frule u Palama“.

Festival je revijalnog karaktera i neće se birati pobjednik festivala. Generalni pokrovitelj manifestacije je grad Istočno Sarajevo.

Slobodan Trkulja

Slobodan Trkulja je rođen 29. maja 1977. u Odžacima. Trkulja je srpski muzičar, multi-instrumentalista, kompozitor i pjevač grlenog i vizantijskog stila. Trkulja sa svojim sastavom „Balkanopolis“ izvodi muziku inspirisanu tradicijom Srbije i Balkana ali na nov i moderan način. Njihov zvuk na zapadu tretiraju kao novi pravac u muzici zvani „Moderna tradicija Balkana“. Za posljednjih 10 godina, pod uticajem zvuka „Balkanopolisa“, nastali su mnogi muzički sastavi koji idu njihovim stopama. Trenutno živi i radi u Holandiji.

(www.palelive.com / foto: Slobodan Trkulja)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare