Večeras otvaranje Sportsko poslovnog centra “Peki”

0

Nakon 11 godina čekanja u Palama će večeras biti otvorena sportska dvorana, jedna od najljepših i najmodernijih u Bosni i Hercegovini. Otvaranje će biti upriličeno nakon svečane sjednice Skupštine opštine Pale u okviru obilježavanja Dana i krsne slave opštine Pale – Uspenja Presvete Bogorodice.

Otvaranju trenutno najvećeg Sportsko poslovnog centra u Republici Srpskoj će prisustvovati Premijer Republike Srpske Aleksandar DŽombić i Nada Tešanović ministarka za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske.


Načelnik opštine Pale Slobodan Savić izjavio je Srni da su, uz pomoć Vlade Republike Srpske, donatora i građana, urađeni mnogi projekti od interesa za ovu lokalnu zajednicu, pri čemu je naglasio završetak Sportsko-poslovnog centra “Peki” Pale u čiju je izgradnju uloženo više od 11 miliona maraka.

On je istakao da je Vlada Srpske pomogla završetak izgradnje sportske dvorane sa 1,5 miliona KM, dok je grad Istočno Sarajevo uložio 3,7 miliona maraka, opština Pale 1,5 miliona KM iz budžeta, a četiri miliona maraka su kreditna sredstva.

Savić je rekao da je sportska dvorana kruna ovogodišnjeg rada i dodao da su na svečano otvaranje pozvani zvaničnici Republike Srpske, grada Istočno Sarajevo i Pala.

“Na zadovoljstvo svih stanovnika Pala objekat sportske dvorane je u funkciji”, rekao je Srni predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo.

On je dodao da će večerašnju svečanost uveličati defile članova svih paljanskih sportskih klubovi, a očekuje se i prisustvo velikog broja zvanica i gostiju. U zabavnom dijelu programa nastupiće pjevačica Goca Tržan.

Dan i krsna slava opštine Pale biće obilježeni i nizom kulturno-umjetničkih i sportsko-zabavnih aktivnosti pod nazivom “Gospojinske svečanosti”.

Sedmodnevni program počeo je u petak, 24. avgusta, međunarodnim omladinskim turnirom u fudbalu “Piksi kup 2012” na kojem je učestvovalo više od 160 ekipa iz sedam zemalja.

U subotu je održan tradicionalni teniski turnir diplomatskog kora, dok je sinoć na paljanskoj Promenadi organizovan nastup folklornih društava, kao i izložba radova 17. saziva Likovne kolonije Pale, u Galeriji Cekovića kuća.

Za sutra je najavljeno služenje Svete liturgije u hramu Uspenja Presvete Bogorodice, nakon čega će ići litija i defile kroz grad, a potom će biti upriličen slavski obred, kao i odavanje počasti poginulima u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Programom proslave krsne slave Pala predviđeno je i održavanje četvrtog međunarodnog muškog odbojkaškog turnira na kojem će učestvovati “Crvena zvezda” Beograd, “Student” Pale, “Kakanj” iz Kaknja i austrijski prvoligaš “Ura Arbesbah”.

U okviru “Gospojinskih svečanosti”, 29. avgusta biće odigrana utakmica reperezentacija Srbije i BiH u malom fudbalu, a 1. i 2. septembra biće održana brdska trka “Jahorina 2012”, otvoreno prvenstvo Republike Srpske i BiH u automobilizmu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments