Večeras monodrama Isidore Bjelice o Nataliji Obrenović

0

ISTOČNO SARAJEVO – Takmičarski program 24. Festivala malih scena i monodrame večeras će u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo biti nastavljen monodramom Isidore Bjelice „Šta ostaje poslije zanosa“ koja govori o srpskoj kraljici Nataliji Obrenović, a izvešće je Jelica Brestovac.

Nakon monodrame, koja počinje u 18.30 časova, u 20.30 časova biće odigrana predstava „Istina“ Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banjaluke u režiji Željka Stjepanovića koji igra u predstavi zajedno sa LJubišom Savanovićem, Aleksandrom Spasojević i Draganom Marić.

Za 17.00 časova najavljena je promocija knjige „Čekajući žutu vojsku“ autora Šćepana Aleksića.

Sinoć je nakon promocije knjige „Vetruška u danima neba“ autora Gorana Labudovića Šarla, Svetlana Sretenović izvela monodramu „Pismo nepoznate žene“ u režiji Milana Mađareva i prema tekstu Štefana Cvajga.

Ova predstava opisuje duševno stanje žene koja je ostala bez sina.

„Igrajući, ona se vraća u prošlost, opisuje svoj život i ljubav prema ocu svog djeteta. Pored toga, ona kroz odnos prema njemu prikazuje indirektno položaj žene u društvu u to vrijeme, a igrom svjetla i pjevanjem uživo glumica nas vodi kroz ljepotu i tragediju jedne ljubavi i života“, pojašnjava Mađarev za Srnu.

Odigrana je i kamerna predstava“NASTeatra“ iz Gornjeg Milanovca „Nedozvani“ u režiji Juga Radivojevića u kojoj su igrali Strahinja Blažić, Marija Stokić, Anita Stojadinović, Aleksandar Ristanović, Tatjana Dimitrijević i Ivan Perković.

Riječ je o drami Momčila Nastasijevića „Nedozvani“ koja govori o raspadu građanske prodice između dva rata, a likovi na veoma poetičan način prolaze kroz razna emotivna stanja.

Radnja je smještena u tridesete godine 20. vijeka, a osim te epohe, predstava sadrži mnogo toga što privlači pažnju današnjeg gledaoca – intriga, ljubav, strast, dramski naboj, sukob, kao i komične situacije u koje likovi upadaju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare