Вечерас бал у Бечу, средства намијењена бањалучком Даун центру

0

БЕЧ – Јубиларни 25. Светосавски бал биће одржан вечерас у Бечу, а прикупљена средства намијењена су Даун синдром центру из Бањалуке.

Традиционални Светосавски бал биће одржан у 12 сала и на четири позорнице раскошне бечке царске палате Хофбург, уз присуство бројних учесника и посјетилаца, саопштио је организатор ове свечаности Српски центар у Бечу.

Током шесточасовног сценског програма биће извођене нумере класичне, староградске, рок и електронске музике.

Организатори подсјећају на дугу историју Светосавског бала која датира чак 160 година у прошлост, а прекидана је само силом историјских прилика.

„Баш с тим мотивом, на пола пута између неговања историје и традиције и хватања тока с новим временом, овај амбициозан подухват окупља најбоље од српске дијаспоре и саме матице и поново бива место сусрета занимљивих људи и идеја“, истиче се у саопштењу.

Из Српског центра наводе да је Беч, као град високе културе и хабзбуршке традиције, истовремено и други дом Вука Стефановића Караџића, самим тим и дио српске културне историје, па је и логично мјесто за овакво окупљање.

„На важност самог бала, као и на деловање српске заједнице у аустријској престоници, указује и чињеница да је управо Светосавски бал једини инострани бал међу 14 најсвечанијих балова који се одвијају у престижном Хофбургу“, напомињу из Српског центра.

Бал је дио светосавских свечаности, а партнер ове године је Аутономна Покрајина Војводина.

Карте се могу купити на званичном сајту Светосавског бала /savaball.at/, гд‌је се могу наћи и детаљне информације о учесницима и самом догађају.

Српски центар у Бечу постоји од 1995. године и бави се промовисањем и афирмисањем српске традиције и савремене културе.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare