Veče zahvalnosti organizacije „Srbi za Srbe“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, koja pomaže socijalno ugroženim kategorijama stanovnika, večeras je u Istočnom Sarajevu održala veče zahvalnosti za sve koji podržavaju ovu organizaciju i njev rad, uključujući i održavanje humanitarnih košarkaških turnira „Trojka iz bloka“.

Marko Maunaga iz Organizacije „Srbi za Srbe“ rekao je da se prvo veče zahvalnosti u Istočnom Sarajevu održava povodom 10 godina održavanja humanitarnog turnira „Trojka iz bloka“ koji je počeo u Novom Beogradu, a potom se proširio na Istočno Sarajevo i Pale, kao i na mnoge zemlje svijeta.

„Organizacija `Srbi za Srbe` postoji od 2006. godine i do sada smo sa više od 8,5 miliona KM pomogli 2.900 porodica sa više od 14.500 djece“, precizirao je Maunaga.

On je naveo da „Srbi za Srbe“ pomažu porodicama sa četvoro i više djece, a u slučaju samohranog roditelja porodice sa troje i više djece.

Posebnu zahvalnost Maunaga je izrazio sveštenicima Srpske pravoslavne crkve od kojih dobijaju informacije o ugroženim porodicama i dodao da se informacije o porodicama kojima je potrebna pomoć prikupljaju i putem društvenih mreža ili se same porodice prijave.

Prema njegovim riječima, u toku je realizacija tri velika projekta – izgradnje kuća za porodice Bratić i Milović iz Bileće, te Makara iz LJubinja, za šta je potrebno oko 200.000 KM.

Maunaga je rekao da ova organizacija dobija donacije od institucija i pojedinaca iz cijelog svijeta, a najviše iz Srbije i Republike Srpske.

Koordinator turnira „Trojka iz bloka“ na Palama Marko Lazarević istakao je da je ova sportska manifestacija najpoznatija aktivnost koju organizuju „Srbi za Srbe“.

„Suština `Trojke iz bloka` i drugih manifestacija jeste da prikupimo što više sredstava za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva“, rekao je Lazarević, precizirajući da se turnir u Istočnom Sarajevu održava pet godina zaredom, a na Palama posljednje tri godine.

On je dodao da je iz godine u godinu evidentan napredak i da se priključuje sve više institucija, fizičkih i pravnih lica.

U okviru večeri zahvalnosti prikazan je film „Dostojan“ o blaženopočivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohuju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare