Важно показати да постоје људи који смију да кажу шта не може проћи

0

Процес који се води против предсједника Републике Српске Милорада Додика сутра може да се деси било коме у БиХ и важно је показати да постоји људи који смију рећи да такве ствари против Устава и закона не могу проћи, изјавио је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

„Нека ми неко каже који члан Устава или закона Републике Српске, ФБиХ или БиХ који је донесен од стране изабраних представника дозвољава овакве поступке и кривична д‌јела“, рекао је Ћосић новинарима уочи рочишта предсједнику Републике.

Он сматра да је једини рецепт за БиХ договор три народа, којим се може направити БиХ по мјери својих грађана.

Ћосић је навео да би се пред зградом Суда БиХ појавио и да се суди неком политичару из ФБиХ по истој матрици наметнутој од непризнатог и непостојећег високог представника.

Све што је наметање, каже Ћосић, показује парадокс, неспособност и неодрживост, што ће вријеме показати.

„Десиће нам се да ћемо због оваквих одлука и потеза остајати без људи, а узрок оваквих дешавања су људи који без одговорности и легитимитета долазе у БиХ, покушавају да наметну одлуке и да те одлуке проведу у д‌јело на штету у овом случају једног, а сутра и другог и трећег народа“, нагласио је Ћосић.

Ћосић је навео како се јавност исцрпљује поступком против људи који су тужени по одређеној матрици.

„Подршка предсједнику и када су добре и када су лоше ствари, али ово су парадоксалне ствари, нису ни добре ни лоше“, рекао је Ћосић.

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић рекао је новинарима да је ово политички процес и да је директно везан за то да се човјеку ускрати право да буде политички активан.

„Они су у Додику препознали човјека који има апсолутну подршку српског народа“, закључи о је Радановић.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare