Važan grad za odbranu Srpske

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković danas je na svečanoj akademiji povodom Dana i krsne slave Republike Srpske Svetog arhiđakona Stefana rekao da je ovaj grad na Drini prije i u toku rata bio važna tačka u stvaranju i odbrani Srpske.

„S obzirom da se grad nalazio na muslimanskoj `zelenoj transferzali` ovdje je pritisak muslimanskih ekstremista počeo dvije godine prije rata paljenjem srpskih zastava, barikadama, rušenjem spomenika Ivi Andriću i puštanjem vode sa Hidroelektrane `Višegrad`“, rekao je Mišković.

On je istakao da je višegradska brigada Vojske Republike Srpske uspjela da sačuva slobodnu teritoriju i odbrani grad, ali i da učestvuje u akcijama na ratištima sa drugim borbenim jedinicama.

Na akademiji je o kontinuitetu čuvanja kulturne baštine srpskog naroda u toku otadžbinskog rata govorio slikar i direktor Gradske galerije Hadži-Branko Nikitović, a u programu su učestvovali Kulturno-umjetničko društvo „Kralj Petar prvi Ujedinitelj“ i izvođač etno pjesama Katarina Tasić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare