Vaskršnja jaja za ugrožene kategorije stanovništva

0

Članice Kola srpskih sestara „Sveta velikomučenica Tekla“ sa Pala ofarbale su u petak oko 2.000 vaskršnjih jaja koja će uručiti stanarima kolektivnog smještaja za izbjegle, Doma za stara lica „Natura“ i Udruženju za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Sunce“.

„Vaskrs je dan darivanja, poštovanja, ljubavi, mirenja. Svake godine pred Vaskrs se okupljamo da bismo farbali i šarali jaja na tradicionalan način u lukovini, te ih poklonili onima kojima je najpotrebnije“, rekla je novinarima predsjednik Kola srpskih sestara LJiljana Nešković.

Ona je istakla da humanitarni rad za njih predstavlja zadovoljstvo.

Neškovićeva je dodala da Kolo srpskih sestara „Sveta velikomučenica Tekla“ postoji 27 godina sa nastojanjem očuvanja pravoslavne vjere i tradicije, te zahvalila rukovodstvu opštine Pale, gradu Istočno Sarajevu i privrednicima sa područja Pala za pomoć i podršku.

Član Kola srpskih sestara Slavica Golijanin rekla je da godinama uspijevaju da prikupe sredstva od donatora za praznične poklone i pokažu da osobe u stanju potrebe nisu zaboravljene.

Kolo srpskih sestara „Sveta velikomučenica Tekla“ je za humanitarni rad dobilo brojna priznanja, odlikovanja i zahvalnice, među kojima i Krst milosrđa i Gramatu Srpske pravoslavne crkve.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare