Vasiljević: Odluka o skraćenju radnog vremena dala rezultate

0

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević rekao je da je odluka Skupštine opštine Pale o skraćenju radnog vremena ugostitetljskih objekata dala rezultate.Vasiljević je istakao da je u prvih nekoliko dana po donošenju odluke Komunalna policija, uz asistenciju Policijske stanice Pale, izvela niz kontrolnih aktivnosti i da je evidentirano 15 prekršaja nepoštivanja ove odluke.
„Nakon toga, situacija u ovoj oblasti se znatno popravila“, rekao je Vasiljević i dodao da će od sutra određenom tipu ugostiteljskih objekata, kao što su disko klubovi, biti produženo radno vrijeme za jedan čas.

Vasiljević je naveo da će se vodati računa i o pravima ugostitetlja, a biće izbalansirani i zahtjevi građana o javnom redu i miru.

„Za ovih mjesec dana saradnja sa Komunalnom policijom i opštinskim organima bila je na izuzetno visokom nivou i nadamo se da ćemo nastaviti zajednički rad i u narednom periodu“, rekao je Vasiljević.

On je dodao da će gradska inspekcija izvršiti i kontrolu minimalnih tehničkih uslova koje moraju ispunjavati ugostiteljski objekti.

Govoreći o organizovanom kriminalu u vezi sa trgovinom droge, Vasiljević je naglasio da su prije nekoliko dana na području Istočnog Sarajeva lišena slobode četiri lica zbog krijumčarenja stotina kilograma droge.

On je najavio da će javnost uskoro biti upoznata o rezultatima akcije koju Centar provodi na rasvjetljavanju krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom opojnih droga.

„Biće novih hapšenja po ovim krivičnim djelima na području CJB Istočno Sarajevo“, najavio je Vasiljević i dodao da policijske akcije mogu uspjeti tek kada konačni rezultat njihovog rada budu presude, jer nisu zadovoljni načinom na koji se izvršioci krivičnih djela sankcionišu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare