Užičani nasmijali publiku predstavom „Boing boing“

0

FOČA – Glumci Narodnog pozorišta Užice izveli su u Gradskom pozorištu u Foči komediju „Boing boing“, prema tekstu Marka Gamoletija, a u režiji Slobodana LJubičića.
Adaptaciju teksta, izvorno napisanog na francuskom jeziku, uradili su Milan Bogosavljević i Slobodan LJubičić, koji su komad prilagodili ovom podneblju, napravivši komediju situacije u koju su smjestili posrbljene likove, Dragojla i Mirčetu.

Radnja se odvija u šezdesetim godinama prošlog vijeka u Parizu, gdje je Dragojle na privremenom radu upoznao tri stjuardese – Amerikanku, Francuskinju i NJemicu, sa kojima paralelno živi, a uspijeva to zahvaljujući činjenici da njih tri imaju različite redove letenja.

Kada one promijene red letenja i nađu se u istom trenutku u Parizu, a Dragojlu u posjetu dođe i rođak Mirče sa sela, nastaje neopisivi haos.

Ulogu Mirčeta, iz sela Varoš kod Svrljiga, koji dolazi u iznenadnu posjetu kod svog rođaka, tumačio je Branislav LJubičić.

„Mirče dolazi u Pariz kod već rođaka Dragojla gde zatiče jednu vrlo čudnu situaciju što se tiče žena, jer njegov rođak ima tri verenice stjuardese u isto vreme. Ono što je duhovito u toj komediji situacije jeste kako njegov rođak Mirče reaguje na celu tu priču sa ženama“, objašnjava Ljubičić.

Glumica Danica LJubičić rekla je da je publika u Foči bila sjajna.

„Ovo je jedna od traženijih komedija iz našeg repertoara. Publika je lepo odreagovala i svi smo prezadovoljni odzivom i reakcijom publike“, rekla je LJubičićeva, koja igra lik Berte.

Ona je navela da predstava na repertoaru užičkog pozorišta opstaje već dvije decenije, te da pri svakom izvođenju puni sale.

„Integralni tekst Gamoletija ne bi verovatno za naše podneblje toliko bio komičan da oni nisu ubacili stvari bliske našem podneblju. Tema je svevremena, što se lako gleda, a jako teško igra jer je komedija situacije jedna od najtežih stvari koje se igraju u pozorištu“, istakla je LJubičićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare