Uviđaj na licu mjesta nije izvršen jer je vozilo pomjereno

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Srpko Kosorić rekao je da, nakon saobraćajne nezgode na dionici Goražde – Ustiprača u kojoj je učestvovao narodni poslanik Vukota Govedarica, nije izvršen uviđaj na licu mjesta jer je vozilo pomjereno sa mjesta gdje se nezgoda dogodila.


Kosorić je u izjavi Srni pojasnio da se juče u 11.45 časova Policijskoj stanici u Novom Goraždu posredstvom telefona obratila Jelena Gavrilović iz Novog Goražda i prijavila da se na magistralnom putu M-20 dionica Donja Sopotnica-Ustiprača dogodila saobraćajna nezgoda sa materijelnom štetom.

Prema njegovim riječima, prijavljeno je da se vozilo koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi nalazi na parking prostoru ispred ugostiteljskog objekta „Sombor“ u mjestu Ustiprača.

Po zaprimljenoj prijavi, kaže Kosorić, policijski službenici stanice Novo Goražde došli su oko 13.00 časova u Ustipraču i „na parking prostoru ispred ugostiteljskog objekta zatekli lice čiji su inicijali V.G. koje je upravljalo vozilom ‘reno laguna’, vlasništvo Narodne skupštine Republike Srpske“.

„Vozilo je fotografisano, kao i oštećenje na vozilu, a sačinjena je i službena zabilješka. Uviđaj na licu mjesta u skladu sa instrukcijom o načinu vršenja uviđaja saobraćajnih nezgoda nije izvršen, jer je vozilo pomjereno sa mjesta gdje se nezgoda desila“, pojasnio je Kosorić.

On je naveo da je „protiv V.G. podnesen prekršajni nalog zbog isteka važnosti vozačke dozvole“.

„Uvidom u saobraćajnu i vozačku dozvolu utvrđeno je da je licu čiji su inicijali V.G. istekla vozačka dozvola te je podnesen prekršajni nalog zbog isteka važnosti 26. maja ove godine“, naglasio je Kosorić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare