Uveden rad u tri smjene zbog izvoza ugovorenih eko-kuća u Tursku

0

SOKOLAC – U firmi „Hamdo grup“ na Sokocu odnedavno rade u tri smjene kako bi do kraja juna 2020. godine izgradili 16 ugovorenih drvenih eko-kuća za tržište Turske, rekao je Srni izvršni direktor za proizvodnju u ovom preduzeću Petko Vukojičić.

Vukojičić je podsjetio da je ova firma zakupila dio pogona „Nove Romanije“ na Sokocu na 10 godina i da se prvi put nakon rata u ovom proizvodnom krugu radi u tri smjene.

On je naglasio da se iz kruga ove firme drvene kuće otpremaju sa ugrađenim podovima, stolarijom, kuhinjskim i sobnim namještajem.

„Od septembra je pet kuća završeno i spremno za tursko tržište, zbog čega smo i uveli rad u tri smjene i radimo punom parom“, istakao je Vukojičić.

Vukojičić je najavio da se odmah nakon isporuke ugovorenih 16 kuća nastavlja proizvodnja još 22 eko-drvene kuće, u čijoj izradi je oko 90 odsto zastupljeno drvo, a 10 odsto su ostali materijali – krov, staklo i okovi.

On je izjavio da su do sada izvršene sve obaveze prema radnicima, fondovima i dobavljačima, te da se redovno snabdijevaju sirovinom, kupovinom rezane garađe.

Kompanija „Hamdo grup“ zakupila je sredinom 2017. godine dio proizvodnih pogona „Nove Romanije“ na Sokocu, izmirila sve zaostale obaveze, uložila u novu opremu, savremene mašine i mehanizaciju i trenutno zapošljava 130 radnika u krugu na Sokocu i sedam radnika na montaži drvenih eko-kuća u turskom termalnom odmaralištu Hatuša Kazdaglari.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare