Usvojiti budžet investicionog karaktera – pola miliona KM za zapošljavanje

0

Novoizabrani načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da će mu prioritet u radu za iduću godinu biti usvajanje budžeta koji će biti investiconog karaktera i u kojem će oko pola miliona KM biti namijenjeno za podsticaj zapošljavanju.
Jugović je izjavio Srni da je za očekivati da budžet za narednu godinu bude i sanacioni, jer je iz ove godine ostalo oko 700.000 KM preuzetih obaveza s obzirom na to da je ova godina bila izborna i da se mnogo investiralo u projekte lokalnog karaktera.

„Bez obzira na to i na smanjenje poreskih prihoda i priliva u budžet, pokušaćemo da napravimo što ambiciozniji budžet kada je riječ o investicijama. Tu, prije svega, mislim na ulaganje u zapošljavanje, kao i da određeni dio novca izdvojimo za početak sanacije deponije u LJubogošti“, naglasio je Jugović.

On je dodao da mu je cilj da se uđe u projekat izgradnje zgrade opštine u smislu izrade projektne dokumentacije, pripreme lokacije, infrastrukture, obezbjeđenja sredstava, kao i da se ponovo pokrene priča u vezi sa Toplanom.

„To su projekti koji bi trebalo da obilježe kraj ove i narednu godinu“, naveo je Jugović, dodavši da u budžetu neće izostati i stavke za pomoć i svim drugim organizacijama, sportskim klubovima, kulturnim institucijama, komunalnim preduzećima i svemu onome što ostavlja bolju sliku o Palama.

On je najavio intenziviranje komunikacije sa Vladom Republike Srpske u narednom periodu kako bi se pokušala obezbijediti dodatna finansijska sredstva – kroz određene programe i projektne pakete ili grantove – da bi se stvoren ambijent da navedene investicije budu i realizovane.

„Imamo obećanja i vjerujemo da će ona biti ispoštovana“, naglasio je Jugović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare