Usvojeni plan i program rada za narednu godinu

0

Skupština Crvenog krsta Republike Srpske usvojila je danas program rada i operativni plan aktivnosti za iduću godinu.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović istakao je da u ovoj organizaciji imaju mnogo ambicija za narednu godinu, ali da im proteklo vrijeme daje zadatak da se bave onim najneophodnijim, a to je zaštita ljudskih života.

„Još pomažemo ugoženima u saniranju štete od majskih poplava i time ćemo se baviti i u idućoj godini, da bi se ovi ljudi vratili normalnom životu“, istakao je Mihajlović, navodeći da će velika pažnja biti posvećena i radu sa mladima i ulaganju u budućnost, te aktivnostima kao što su pomoć djeci, starijima, prosvjećivanje, akcije dobrovoljnog davanja krvi.

On je rekao da je Skupština danas usvojila i finansijski plan za narednu godinu, i apelovao da svi nivoi vlasti u Srpskoj nađu mogućnosti da za ovu organizaciju bude obezbijeđeno više sredstava.

„Finansijska strana je teška. Mi možemo da dajemo dobru volju i dobrovoljni rad, ali nam treba novac da bismo pomogli nekom našem korisniku“, naglasio je Mihajlović, dodajući da se Crveni krst finansira od kursa prve pomoći za vozače i grant sredstava.

On je istakao da je ova organizacija posebno ponosna na veliki broj volontera, od kojih su 80 odsto mladi.

Stručni saradnik za organizaciju i razvoj u Crvenom krstu Srbije Dragoslav Karić rekao je da je saradnja sa Crvenim krstom Republike Srpske veoma dobra i da će biti nastavljena.

„Obe organizacije rade u veoma složenim uslovima i pred njih se postavljaju veliki zahtjevi i obaveze, a sredstva za realizaciju aktivnosti nisu na potrebnom nivou“, ocijenio je Karić.

Karić je podsjetio i na saradnju ove dvije organizacije prilikom majskih poplava, ističući da je i Crveni krst sa Kosova i Metohije uputio veliku pomoć Crvenom krstu Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare