Usvojeni izvještaji javnih preduzeća i ustanova

0

Skupština opštine Pale usvojila je danas izvještaj o radu u 2014. godini javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač ova lokalna zajednica.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je u pauzi skupštinskog zasjedanja da Kulturno-sportski centar, Centar za socijalni rad i Dječiji centar „Buba-mara“ funkcionišu pozitivno zahvaljujući tome što opština redovno izmiruje obaveze prema njima.

„Zhvaljujući tome što opština ima finansijsku stabilnost i ove ustanove će je imati u narednom periodu“, naglasio je Kovačević i dodao da su prošle godine u Kulturno-sportskom centru „Peki“ dozvolili svim klubovima da treniraju besplatno i svim sportskim klubovima su napravljene prostorije.

Prema njegovim riječima, sva socijalna davanja, koja vrši opština Pale zajedno sa Vladom Republike Srpske, servisira redovno i tu, za razliku od većine opština u Srpskoj, nemaju nikakvih kašnjenja.

On je naglasio da će opština učiniti sve da Komunalno preduzeće, kojem je obezbijeđeno 300.000 KM donacije, Gradska toplana, kojoj opština redovno obezbjeđuje donacije, i ostala preduzeća funkcionišu sa što manje posljedica.

Kovačević je rekao da je Skupština na današnjoj sjednici dala saglasnost da se Toplana kreditno zaduži za 400.000 KM, a sredstva će biti utrošena za priključenje fakulteta na toplovodnu mrežu i obezbjeđenje novog kotla.

On je dodao da Apoteka posluje negativno i da opština nema novca da to „pokrije“, zbog čega traži strateškog partnera koji bi preuzeo apoteku sa svim zaposlenim i nastavio tu djelatnost.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare