Usvojena odluka o uklanjanju ruševnih objekata

8

Skupština opštine Pale donijela je odluku o uklanjanju objekata koji su u ruševnom stanju i onih bez građevinske dozvole, kao i odluku o utvrđivanju tržišne cijene metra kvadratnog neizgrađenog građevinskog zemljišta na području opštine prema kojoj najniža cijena u prvoj zoni, odnosno dijelu posebnog područja Jahorina, iznosi 650 KM.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina rekao je da se odluke odnose na utvrđivanje cijene metra kvadratnog kada je riječ o svim zonama, te da su izvršili izmjenu u odnosu na protekli period u vezi sa prvom zonom Jahorina i usvojili cijenu od 650 KM po metru kvadratnom neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Škipina je pojasnio da je odluka o rušenju objekata donesena jer narušavaju izgled i estetiku opštine i predstavljaju prijetnju po bezbjednost građana.

„Usvojena je i odluka o izmjeni regulacionog plana područja Ravna planina, gdje smo odlučili da se to područje stavi pod zaštitu i u kategoriju treće stambeno-poslovne zone“, naveo je Škipina.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je novinarima da su imali niz tačaka dnevnog reda koje su uspješno završene, te donijeli odluku za cijenu zemljišta za 2021. godinu.

„Jedna od značajnijih odluka jeste odluka o prodaji zemljišta od posebnog interesa firmi `Elektroprenos BiH`, koja će na Jahorini izgraditi trafostanicu i time poboljšati infrastrukturu i obezbijediti električnu energiju za proširenje kapaciteta na ovoj planini“, naveo je Jugović.

On je čestitao odbornicima koji su izabrani u Skupštinu grada Istočno Sarajevo, kao i zamjeniku načelnika opštine Srđanu Butuliji, te vršiocu dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarku Čoviću.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Branko Koroman rekao je da je paljanska Skupština usvojila zaključak ovog kluba kojim se omogućava da majke sa više od 45 godina mogu konkurisati za pronatalitetni dodatak.

Koroman je objasnio da odluka o cijeni neizgrađenog građevinskog zemljišta iznosi 650 KM kako bi motivisali početak infrastrukturnih radova na Jahorini, te da će svako moći, u zavisnosti od lokacije, da angažuje vještaka za procjenu.

Na sjednici skupštine opštine Pale izabran je i zamjenik načelnika Pala Srđan Butulija, koji je zahvalio rukovodstvu lokalne zajednice, ističući da je svjestan obaveza koje ga čekaju, a isto tako motivisan da stečeno znanje u realnom sektoru na kvalitetan način prenese u javni sektor.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
8 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Konačno se neko sjetio da se uklone ruševni i neugledni objekti. Takvih je mnogo, a trebalo bi krenuti od samog centra Pala: objekti stare autobuske stanice, iza nje su takođe nekakve improvizovane kafane te nekakvi kontejneri koji su leglo zmija, zarasli u žbunje….
Valjda će ovim biti izmješteno i stivarište građevinskog materijala neposredno uz novu autobusku stanicu, koje je veoma neugledno i ostavlja loš utisak na samom ulazu u Pale….
Da li će biti obuhvaćeno uklanjanje preostalih baraka u samom centru, u ul. Sr. Ratnika (kod zgrade socijalnog)?

Hehehe…da se ukloni ona nakarada kod autobuske stanice! Pa je li ti znaš čije je to??? Valjda ti je jasno da se ne smije dirati u „stvari“ najvećih lokalnih moćnika, pa šta god oni radili i koliko znanja i sposobnosti (ne)imali.

Davno je trebalo donijeti odluku da se poruše ruševni objekti na Palama, jer isti ugrožavaju ljudske živote. Kao ona stara kućetina u ulisci Srpskih ratnika prepukla na pola, samo se čeka jači vjetar ili veći snijeg da je dokusuri do temelja. Odluka na mjestu, pod hitno poravnati ruševinu a vlasniku ispostaviti fakturu za učinjenu uslugu. Tako su u Goraždu u ratu porušene kuće vlasnika Srpske nacionalnosti, radi preventive poravnali a vlasnici morali platiiti troškove. Samo kopirati šta komšije rade.

Imamo mi svoju pamet. Ne trebamo biti komšijama.

Bas me interesuje gdje je Butulija stekao znanje u realnom sektoru,vjerovatno ce biti uspjesan kao sto je bio Gajovic.Sve strucnjak do strucnjaka.Jos samo Stajcica vjecitog studenta da postavite na mjesto nekog nacelnika uspjehu nema kraja.
Objekte koji narusavaju izgled trebalo je odavno srusiti,a komunalno treba kod Toma i fakulteta urediti cemprese koje su presadili a vjetar ih prije mjesec dana gotovo izvalio,kese poskidati sa drveca ocistiti i popraviti plocnik ispred zgrade stanisica kod autobuske itd.
Malo prosetajte po Palama ponesite rokovnik, zapisite i radite!

Baš bi me radovalo da se objavi jedna vijest na koju ćemo imati pozitivne komentare…

Takođe, ali prvo mora da se objavi normalna vijest. Dok god vlasti vrijeđaju inteligenciju ljudi, očekujte negativne komentare…

ovo sve sa fotografije nesposobno