Usvojen urbanistički plan opštine

0

VLASENICA – Odbornici Skupštine opštine Vlasenica usvojili su danas Urbanistički plan opštine za period od 2016. do 2036. godine.


Načelnik opštine Miroslav Kraljević rekao je da je riječ o strateškom plansko-prostornom dokumentu, čijem usvajanju je prethodila javna rasprava na kojoj su predstavnici institucija i ustanova, vjerskih zajednica, preduzeća, kao i građani dali primjedbe i sugestije na ponuđeni nacrt dokumenta.

„Odredili smo industrijske, poslovne i regulacione zone i utvrdili gdje će šta da bude i pod kojim uslovima“, rekao je Kraljević novinarima nakon sjednice.

On kaže da je usvojenim dokumentom precizno definisano gdje će na području opštine biti realizovani planirani krupni infrastrukturni poduhvati, poput kružne raskrsnice, nove autobuske i policijske stanice i studentskog doma.

Odbornici Skupštine opštine Vlasenica usvojili su i odluku o izmjenama i dopunama Statuta opštine, te pokrenuli inicijativu za izdvajanje Šumske uprave „Vlasenica“ iz sastava Šumskog gazdinstva „Birač“, te formiranje šumskog gazdinstva „Vlasenica“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare