Usvojen rebalans budžeta u iznosu od 7,6 miliona KM

0

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas rebalans budžeta u iznosu od oko 7,6 miliona KM, što je za oko 300.000 KM manje od planiranog budžeta za ovu godinu.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je novinarima da je rebalans urađen jer se prihodi ostvaruju oko 80 odsto. „Da ne bi pravili novi deficit uradili smo rebalans kako bi izjednačili prihode i rashode“, rekao je Kovačević u pauzi skupštinskog zasjedanja.

On je dodao da su za pet odsto ponovo smanjene plate i izdvajanja svim budžetskim korisnicima, kao i odborničke naknade.

Kovačević je dodao da su prihodi smanjeni zbog pada privrednih aktivnosti i prihoda od PDV-a, te da je cilj ovih mjera da se što prije izađe iz krize.

Odbornik SNSD-a Bojan Pejović rekao je da su odbornici SNSD-a glasali protiv rebalansa budžeta, jer se redovno praktikuje da se sredstva „skidaju“ sa stavki koje su predviđene za nevladine organizacije, kao i zbog toga što prilikom usvajanja budžeta nije prihvaćen nijedan njihov amandman o drugačijoj preraspodjeli sredstava.

Skupština opština Pale usvojila je danas izmjene i dopune Regulacionog plana Pale – Centar, kojim su predviđeni novi objekti za građenje, kao i da se u Univerzitetskoj ulici prave dvije, umjesto ranije predviđene četiri kolovozne trake.

Kovačević je rekao da je ovim regulacionim planom ostala sporna parcela za građenje poslovne zgrade u Svetosavskoj ulici između zgrada O4 i O5.

On je dodao da je sud donio odluku u korist investitora Puniše Lučića, koji je vlasnik zemljišta, i da opština nije podnijela apelaciju na ovu odluku, jer Ustavni sud ne bi raspravljao o tome da li tu treba biti građena zgrada ili ne, već o tome da li je prekršena ustavom propisana procedura.

Predstavnik stanara zgrada O4 i O5 Nikola Lazarević rekao je da današnje usvajanje izmjena Regulacionog plana dokaz da „postoji sprega opštinskih vlasti i građevinske mafije“.

Lazarević je istakao da je donošenjem odluke o dodjeli spornog zemljišta Puniši Lučiću prekršeno 17 zakona o građevinskom zemljištu, a ugroženo pravo 400 stanara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare