Usvojen rebalans budžeta od 14,24 miliona KM

5

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu 14.244.000 KM, što je povećanje od 2,4 miliona KM u odnosu na plan.

Načelnik opštine Boško Jugović istakao je da je na današnjoj sjednici usvojen i Nacrt budžeta za iduću godinu u iznosu 12.300.000 KM, što je za 270.000 KM više u odnosu na prvobitni budžet ove godine.

“Zahvalio bih svim odbornicima koji su podržali budžet i dali sugestije. U narednom periodu imaćemo javne rasprave i izlaganja kako bi do konačnog donošenja sve korigovali i definitivno uvrstili u budžet”, rekao je novinarima Jugović nakon sjednice lokalne Skupštine.

On je naveo da su odbornici usvojili i polugodišnji izvještaj o izvršenju budžeta, te dodao da je taj plan ispunjen, jer je ostvaren ogroman suficit od prodaje zemljišta, a nije bilo realizacije investicija.

“Realna slika će biti tek na završetku godine kada će biti sve investicije završene, dostavljene fakture izvođača radova, sve finansijski pokriveno”, istakao je Jugović.

Načelnik opštine rekao je da je Skupština opštine donijela i odluku privremenog karaktera o određivanju niže cijene naknade za vodu Olimpijskom centru “Jahorina” za punjenje vještačkog jezera u periodu od decembra do proljeća iduće godine, koja će po metru kubnom biti 0,25 KM plus PDV.

“To je 50 odsto u odnosu na uobičajenu cijenu. To služi više kao stimulans Centru za proizvodnju snijega u toku ove sezone, a istovremeno da pokrije troškove vodovodu”, rekao je Jugović.

Potpredsjednik lokalne Skupštine Siniša Lasica rekao je da će Nacrt budžeta biti izložen na stranici opštine, kao i u sali Skupštine do petka, 23. novembra, do kada će svi građani i odbornici moći da ga pogledaju, ulože svoje zahtjeve i primjedbe.

Šef Kluba odbornika PDP-a Igor Tošić rekao je da je ova partija podržala Nacrt budžeta za iduću godinu, dodavši da je riječ o aktu svih odbornika koji učestvuju u radu Skupštine opštine.

“Očekujemo u narednom periodu da načelnik Jugović organizuje sastanak sa predstavnicima svih političkih subjekata da bi donijeli odluku i uvrstili neke prijedloge u budžet”, naglasio je Tošić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

jaka mi budzeta od 14 miliona maraka,koliko opstina ima stanovnika?

Kamo sreće da se budžet puni iz privrede, industrije, nove proizvodnje…
Stimulativnom politikom – smanjenjem, ili oslobađanjem poreskih nameta, davanjem raznih benefita…, jedino se mogu privući investitori, a kroz novo zapošljavanje bi se punio budžet!!!

Šetam tako Palama i pomislih da nisam zalutala u Beograd, Beč… Ono postavljena ukrasna/novogodišnja rasvjeta, priprema se ulična prodaja suvenira, toplih napitaka, sve očišćeno, uređeno, veselo, živo, …sija i šljašti, ama božija milina. Sve spremno za zimsku turističku sezonu!

Uh, kad se probudih!

Kad Zima pomenu, stvarno hoće li se neko sjetiti da pravi kakav zimski grad? Imamo, Bog dao, prostora kolko ti volja, vunenih čarapa, prsluka, rakije, meda…
Kad bi šta iznijeli da prodajemo, možda bi se ko i prevario da siđe s Jahorine u Pale i potroši koji dinar. Ima li kakvih ideja u opštini, nadođe li se na šta?

Da li je to zaostavština komunizma ili šta li je, da svi očekujemo da nam to “neko” organizuje? Opština, država? Imaš odličnu ideju, pa šta čekaš? Uh, još se ti nisi probudio! P.S. Bez uvrede, i sam sam ti takav.