Realizovana akcija „Pametne stepenice“

0

MILIĆI – Milićki osnovci svoju prvu lekciju iz pravopisa moći će da nauče i sa školskih stepenica, na kojima su nedavno ispisane pravopi sne greške koje mališani najčešće prave prilikom pisanja ili govora.

Školski pedagog LJubica Milanović rekla je Srni da je projekat „Pametne stepenice“ realizovan u okviru donatorske nedjelje koja je protekle sedmice organizovana u Osnovnoj školi „Aleksa Jakšić“ u Milićima.

Osim pomenutog projekta, donatori sa područja Milića finansijski su podržali nabavku knjiga i udžbenika za školsku biblioteku, nastavnih učila i opreme, te ugradnju video-nadzora u i oko školske zgrade.

„Akciju je koordinisao tročlani školski tim koji je ostvario dobru saradnju sa privrednim subjektima sa područja naše opštine“, rekla je Milanovićeva.

Profesor srpskog jezika Sanja Štrbac Srni je potvrdila da ideja o oslikavanju stepenica pravopisnim greškama nije nova i da je već realizovana u nekim školama u Republici Srpskoj.

„Pametne stepenice će koristiti učenicima, jer smo na slikovit i jednostavan način željeli učenicima da predstavimo greške koje najčašće prave i da ih oni, koračajući svakodnevno ovim stepenicama, isprave u budućim radovima i govoru“, rekla je Štrbac.

Akciju „Pametne stepenice“ finansijski je podržala lokalna knjižara „Kaliopa“.

(www.palelive.com / Srna)

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare