Usvojen rebalans budžeta od 10,3 miliona KM

0
Usvojen rebalans budžeta od 10,3 miliona KM

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 10,3 miliona KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije NJegoš Tanasković rekao je da ovaj rebalans karakteriše povećanje budžetskog okvira zbog očekivanih prihoda po osnovu koncesione naknade, odnosno naknade koja opštini pripada od Hidroelektrane “Višegrad”.

“Očekujemo višak prihoda u odnosu na prvobitni plan za više od milion KM. Jedan od razloga za rebalans su sredstva koja smo dobili od Vlade Republike Srpske za infrastrukturne projekte”, istakao je Tanasković.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da je Višegrad u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske putem državnih i privatnih preduzeća aplicirao za 36 pripravnika koji će dobiti mogućnost da odrade pripravnički staž.

“Opština Višegrad je u budžetu za ovu godinu planirala određena sredstva tako da će posredstvom opštine biti omogućeno još jednom broju mladih da odradi pripravnički staž”, istakao je Đurević.

On je napomenuo da će, osim 12 pripravnika koji odrađuju pripravnički staž u opštini Višegrad, biti još oko 60 mladih koji će imati šansu da odrade pripravnički staž i steknu uslove za polaganje državnog ispita kako bi mogli lakše da konkurišu za dobijanje posla.

Đurević je dodao da je na sjednici Skupštine opštine usvojen i plan utroška sredstava vodnih naknada, prijedlog odluke o davanju u zakup nepokretnosti u vlasništvu opštine, a razriješeni su članovi opštinskog Odbora za žalbe i imenovani vršioci dužnosti članova ovog odbora.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić rekao je da je usvojen najvažniji dokument, a to je rebalans budžeta opštine, sa povećanjem višim od 2.000.000 KM i to je raspoređeno na brojne razvojne i infrastrukturne stavke koje pružaju podršku svim kategorijama društva u gradu.

“Zahvaljujući dobroj hidrologiji ove godine Hidroelektrana `Višegrad` ostvaruje veću proizvodnju što je u vezi sa prihodom opštine, pa smo u mogućnosti da današnjim rebalansom obezbijedimo i brojne druge stvari”, dodao je Andrić.

On je naglasio da su svi studenti iz opštine Višegrad dobili stipendije i da je to konkretna podrška mladima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments