Usvojen plan otklanjanja nepravilnosti u revizorskom izvještaju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je na današnjoj sjednici plan o otklanjanju nepravilnosti utvrđenih revizorskim izvještajem za prošlu godinu.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač rekao je novinarima, za vrijeme pauze zasjedanja, da je opština dobila revizorski izvještaj sa rezervom zbog nepravilnosti regulativa i organizacije.

Kovač je istakao da su u revizorskom izvještaju sva finansijska poslovanja opštine dobila pozitivnu ocjenu.

„Ovo je dokaz da opština Istočna Ilidža radi u skladu sa zakonskim rješenjima, da sve radimo transparentno, čuvamo novac naših građana i koristimo ga za podmirivanje prioriteta“, kaže Kovač.

Odbornik SNSD-a Milica Ristović istakla je da je revizorski izvještaj sa rezervom potvrdio ono što opozicija već godinama ponavlja – da opština Istočna Ilidža radi netransparentno.

Prema njenim riječima, ključna zamjerka odbornika SNSD-a je nepravdanje sredstava koja se dodjeljuju putem grantova.

„Mi već dva puta tražimo tačan izvještaj o potrošnji finansijskih sredstava, ali ga nismo dobili, kao i izvještaj o grantovima prema nevladinim organizacijama, sportskim društvima“, naglasila je ona, istakavši da opština ne pravda sredstva koja dodjeljuje određenim subjektima.

Ristovićeva je naglasila da je velika zamjerka odbornika SNSD-a i to što je medijsko izvještavanje o radu ove opštine dodijeljeno samo jednoj medijskoj kući – Televiziji BN i to bez javnog tendera, već pregovaračkim putem.

Ona je pojasnila da je javni tender naknadno raspisan iako je već određena suma do 18.000 KM za RTV BN.

„Pitamo se da li stvarno BN televizija tako dobro prati rad naše opštine da to vrijedi oko 2.000 KM na mjesečnom nivou“, rekla je Ristovićeva.

Ona je podsjetila i na to da plate opštinskih funkcionera nisu bile usklađene sa zakonom godinu i po, iako se zna da je zakon donesen 2013. godine, a Skupština opštine je tek ove godine usvojila korekciju plata.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare