Usvojen plan kapitalnih investicija od milion maraka

0
Usvojen plan kapitalnih investicija od milion maraka

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas plan kapitalnih investicija u ovoj godini u iznosu od oko milion KM.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je kroz kapitalne investicije planirana izgradnja dječijeg igrališta i pomoćnog stadiona, kao i nastavak izgradnje vodovodne mreže u naselju Prelovo.

„Planiramo da izgradimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu u naselju Garča, kišnu kanalizaciju u naselju Glavica, sanaciju lokalnih i nekategorisanih puteva, te izgradnju saobraćajnice prema Andrićgradu i popločavanje pješačke površine uz ovu pristupnu saobraćajnicu“, naveo je Đurević.

On je rekao da su na današnjoj sjednici usvojene odluke o korištenju vodnih naknada i o sanaciji vodovodne mreže u seoskim područjima, dodajući da svi koji žive na selu mogu aplicirati kako bi sanirali vodovod.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da je usvojen set odluka koji se tiče investicija.

On je naveo da je usvojen program korištenja prihoda ostvarenih po osnovu vodnih naknada u iznosu od 284.000 KM, raspoređenih za različite investicije.

„Usvojen je program korištenja prihoda ostvarenih po osnovu naknada za korištenje šuma. Vrijednost ovog programa je 370.000 KM, a odnosi se na održavanje i sanaciju lokalnih nekategorisanih puteva i asfaltiranje lokalnih puteva“, dodao je Đukanović.

On je naglasio da su kapitalna ulaganja izuzetno važna i da se budžet ne može bazirati samo na socijalne kategorije, dodajući da ni one nisu zapostavljene.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare