Usvojen nacrt strategije razvoja opštine

0

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas Nacrt strategije razvoja opštine za narednih 10 godina.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da od 20 prisutnih odbornika samo troje nije dalo podršku Nacrtu.

„Očekivao sam da će svi odbornici prepoznati potrebu izrade strategije razvoja opštine i dati jednoglasnu podršku tom prijedlogu“, istakao je Đurević.

On je dodao da su na strategiji radili svi oni koji su imali vremena, volje i želje da strategija bude što bolja.

Đurević je istakao da je važno da opština Višegrad ima usvojenu strategiju razvoja opštine jer je to pokazatelj da postoji spremnost da se na takav način razvija opština.

On je naveo da je na sjednici usvojena Odluka o izmjeni dijela regulacionog plana u naselju Garča.

„S obzirom da privodimo kraju projektnu dokumentaciju za jednu zgradu, za mlade bračne parove gdje neće biti dovoljno stanova za sve one koji su zainteresovani, odlučili smo da tražimo drugu lokaciju i jedna od njih biće u naselju Garča, gdje ćemo moći izgraditi mnogo veću zgradu, sa većim brojem stanova“, rekao je Đurević.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Bilal Memišević rekao je da je Nacrt strategije razvoja opštine jedna od vrlo značajnih tačaka dnevnog reda imajući u vidu da tretira strategiju razvoja opštine u narednih 10 godina.

„Sve opštine koje su napravile neki rezultat u BiH blagovremeno su usvojile svoju strategiju razvoja. Usvajanjem današnje strategije razvoja, opština Višegrad zna kuda ide narednih 10 godina“, istakao je Memišević.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare