Usvojen nacrt budžeta za sljedeću godinu od 1.942.660 KM

0
НОВО ГОРАЖДЕ, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Начелник општине Ново Горажде Мила Петковић.

NOVO GORAŽDE – Odbornici Skupštine opštine Novo Goražde usvojili su danas nacrt budžeta za 2019. godinu u iznosu od 1.942.660 KM, koji je za 12 odsto manji u odnosu na usvojeni budžet za 2018. godinu.
Osnovni razlog smanjenja jeste taj što se planira manje sredstava od koncesionih naknada Hidroelektrane „Višegrad“ i Hidroelektrane „Prača“.

U budžetu za 2019. godinu planirani su poreski prihodi od 937.510 KM, što je u odnosu na 2018. povećanje za tri odsto, dok su neporeski prihodi planirani u manjem iznosu za 11 odsto.

Načelnik opštine Novo Goražde Mila Petković rekla je da je nacrt budžeta upućen na javnu raspravu, koja će biti održana najkasnije za deset dana.

Ona je navela da je usvojena i odluka o stipendiranju studenata sa područja opštine Novo Goražde, a prema nacrtu budžeta za narednu godinu za tu namjenu predviđeno je 10.000 KM.

Petkovićeva je rekla da pravo na stipendiju može ostvariti ukupno 10 studenata.

„Odluka o stipendiranju studenata sa područja opštine Novo Goražde usvojena je jednoglasno, a ovo je prvi put poslije nekoliko godina da opština stipendira studente“, dodala je Petkovićeva.

Na sjednici Skupštine opštine usvojena je i odluka o visini poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Novo Goražde, koja ostaje ista kao i prethodnih godina i iznosiće 0,06 odsto, a primjenjivaće se i za nepokretnosti u kojima se obavlja proizvodna djelatnost.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare