Usvojen nacrt budžeta za 2021. godinu u iznosu od 8.036.000 KM

0

ISTOČNA ILIDŽA – Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojili su danas Nacrt budžeta za 2021. godinu iznosu od 8.036.000 KM.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je novinarima da je struktura Nacrta budžeta takva da oko 40 odsto čine poreski prihodi, a ostatak su neporeski prihodi i primici od prodaje zemljišta.

„Sastavni dio budžeta su određeni kapitalni projekti čija realizacija je neophodna na teritoriji opštine Istočna Ilidža, a najznačajniji je izgradnja mosta u Vojkovićima“, rekao je Božović.

On kaže da stanovnici ove opštine mogu da očekuju da će do kraja naredne godine ovaj kapitalni projekat, zajedno sa saobraćajnicom u nastavku Aerodromske ulice, biti završen.

Božović je dodao da su planirana i sredstva za socijalne kategorije, udruženja koja se bave kulturom, te sportske kolektive.

Potpredsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Vladimir Ćosović rekao je da je danas sazvana sjednica lokalnog parlamenta kako bi bio usvojen Nacrt budžeta za sljedeću godinu i kako opština ne bi išla u privremeno finansiranje.

„Klub odbornika SNSD-a je bio uzdržan, jer je bilo određenih nejasnoća, kao što su planirana sredstava za ugovore o djelu, za stipendije i još neke stavke. Sve to je uticalo na našu odluku da budemo uzdržani“, rekao je Ćosović.

Odbornik PDP-a Rade Ćosović napustio je sjednicu, jer je, kako kaže, Osnovni sud u Istočnom Sarajevu po drugi put donio presudu kojim se osporava njegova smjena, odnosno rješenje od 9. jula.

„Sud je potvrdio sve navode koje smo izrazili u žalbi. Nijednim svojim gestom, aktom i ponašanjem ne želim da dam legitimitet i legalitet lažnom rukovodstvu opštine Istočna Ilidža, koja je bazirana na preletačima“, rekao je Ćosović novinarima.

Potpredsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Vladimir Ćosović rekao je da presuda suda nikada nije zaprimljena u Skupštini opštine, tako da se nije mogla ni naći na dnevnom redu sjednice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare