Usvojen nacrt budžeta od 9.173.750 KM

0

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine /SO/ Višegrad usvojili su danas Nacrt drugog rebalansa budžeta za 2018. godinu u iznosu od 10.300.000 KM i Nacrt budžeta za 2019. godinu od 9.173.750 KM.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije NJegoš Tanasković kaže da ova dva dokumenta nisu komparativna radi određenih donacija.

“U ovoj godini imali smo donacije Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije, pa samim tim u tom dijelu budžet ne možemo porediti”, dodao je Tanasković.

Prema njegovim riječima, u narednoj godini najavljeni su određeni kapitalni projekti.

“To su projekti koji će biti finansirani sa višeg nivoa, ali to ne možemo planirati budžetom dok ne budu potpisane konkretne odluke i rješenja od Vlade Republike Srpske”, ističe Tanasković.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je usvojena odluka da se dio neiskorištenih sredstava za podsticaj poljoprivredi iskoristi za podsticaj malinara za tekuću godinu.

“S obzirom da je ova godina bila veoma loša za proizvođače malina, za tu namjenu smo predvidjeli 30.000 KM i vjerujem da će 0,15 km po kilogramu biti podsticaj za svaki kilogram predate maline u hladnjače”, naveo je Đurević.

Đurević dodaje da je na današnjoj sjednici razmatran izvještaj tima za praćenje utroška sredstava dodijeljenih Andrićgradu i da je komisija utvrdila da su sredstva namjenski utrošena, kao i da su imenovani članovi odbora za žalbe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments