Usvojen nacrt budžeta od 22,1 milion KM

0
Usvojen nacrt budžeta od 22,1 milion KM

ZVORNIK – Skupština grada Zvornika usvojila je danas Nacrt budžeta za 2018. godinu u iznosu 22.100.000 KM, što je za 1,18 odsto više u odnosu na ovogodišnji budžet.
Načelnik Odjeljenja za finansije Srđan Despić istakao je da je budžet za narednu godinu razvojni i dodao da će se iz budžetskoh sredstava realizovati značajni projekti.

„U budžetskim sredstvima poreski prihodi se planiraju u iznosu 15.451.780 KM, neporeski prihodi u iznosu 3.620.720 KM, grantovi 185.000 KM, transfera jedinicama lokalne samouprave 770.000, primici/prilivi u iznosu 1.100.000 KM, primici od finansijske imovine 90.000 KM, primici od zaduženja 504.000 KM, neiskorištena sredstva po osnovu obveznica i kredita iz prethodne godine u iznosu od 298.000 KM i ostali primici u iznosu 80.000 KM“, rekao je Despić.

On je najavio da će budžet biti usvojen na narednoj sjednici Skupštine grada.

Prema njegovim riječima, slijede javne rasprave i dobro bi bilo da svi koji su zainteresovani za budžet daju sugestije i prijedloge koji bi bili razmatreni prije usvajanja Prijedloga budžeta na sjednici gradske Skupštine koja će biti 28. decembra.

Skupština grada usvojila je i Odluku o kreditnom zaduženju grada Zvornika za potrebe kupovine građevinskih objekata i zemlje i rekonstrukcije i gradnje poslovnih i infrastrukturnih objekata u iznosu od 4.350.000 KM.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović pojasnio je riječ o veoma značajnim projektima koji će biti finasirani ovim sredstvima.

„To je obezbjeđivanje poslovnog prostora za proširenje kapaciteta dječijeg vrtića, s obzirom na to da imamo djecu na listi čekanja“, rekao je on i dodao da se na ovaj način omogućava da svi mali sugrađani dobiju mjesto u vrtiću.

Ističući da se drugi projekat odnosi na kupovinu poslovnog prostora za potrebe Gradske uprave, Ivanović je pojasnio da bi u taj poslovni prostor bila smještena Narodna biblioteka, a objekat Kasina u koji je trenutno smještena biblioteka, pretvori u Gradsku kuću u kojoj bi se organizovali prijemi, svečanosti i drugi slični događaji.

„Treći projekat koji nam je jako bitan jeste izgradnja poslovnog prostora za potrebe Okružnog suda, Privrednog suda, Tužilaštva i kancelarije Pravobranilaštva“, rekao je Ivanović.

On je rekao da bi se iz kreditnih sredtsva, osim ovih objekata, finansirao i završetak izgradnje infrastrukturnih projekata, a to su kanalizacija Tabanci, vodovod Tršić i izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijone mreže grada Zvornika.

„Predviđena je i kupovina zemljišta za uređenje korita Sapne i Drine, dok je Gradska uprava u obavezi da riješi imovinsko-pravne poslove kako bi se mogao realizovati projekat regulisanja korita Sapne Drine na području Tršića i Tabanaca za koji bi se dobila sredstva putem ‘Voda Srpske'“, rekao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, kreditnim sredstvima finansiralo bi se saniranje i popravka infrastrukturnih objekata uništenih klizištima 2014. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments