Усвојен консолидовани извјештај о извршењу буџета Српске за 2023. годину

0

БАЊАЛУКА – Народна скупштина Републике Српске усвојила је Консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске за 2023. годину у којем се наводи да су буџетски приходи и примици износили 5,124 милијарде КМ.

Приходи и примици од нефинансијске имовине су 4,174 милијарде КМ, што је 99 одсто од ребалансом буџета планираног износа, наводи се у овом документу.

Усвојена је Информација о активностима институција Републике Српске и представника из Српске у заједничким институцијама БиХ у вези са намјерама Хрватске да одлаже радиоактивни и нуклеарни отпад на локацији Трговска гора.

У овој информацији се истиче да ће ресорно министарство настојати да буду активирани сви правни и стручни механизми како би се трајно спријечила изградња одлагалишта радиоактивног отпада на овом подручју.

Народна скупштина Републике Српске примила је к знању специјални извјештај институције омбудсмана за људска права БиХ – Анализа реализације препорука омбудсмана за људска права БиХ у којем се изражава незадовољство степеном спровођења препорука од јавних органа.

Усвојена је и одлука о проглашењу Цркве Светог арханђела Михаила Манастира Моштаница у Козарској Дубици спомеником културе – нерпокретним културним добром од изузетног значаја, којом се прописују границе заштићене околине са укупном површином, мјере заштите културног добра и његове околине, власник, управљач и предмети од умјетничке и историјске вриједности који се налазе у Цркви.

Народна скупштина Републике Српске је на приједлог скупштинске Комисије за избор и именовања изабрала је Јелену Мајкић, дипломираног економисту из Бањалуке за члана Управног одбора РТРС-а из реда српског народа.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић након што су апсолвиране све тачке дневног реда закључио је рад 10. редовне сједнице парламента Републике Српске.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare