Usvojen izvještaj o radu načelnika

0

ČAJNIČE – Odbornici Skupštine opštine Čajniče usvojili su na danas izvještaj o radu načelnika opštine i opštinske Administrativne službe za prošlu godinu, kao i prijedloge programa rada i finansijske planove javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač opština za 2018. godinu.

U izvještaju je navedeno da je u 2017. godini, s ciljem unapređenja energetskog sektora, u opštini Čajniče pružena podrška koncesionaru iz Slovačke u izgradnji male elektrane na rječici „Vrelo“ i „Janjina dva“.

U prošloj godini, opština Čajniče pružila je svu neophodnu pomoć poljoprivrednim proizvođačima putem raznih vidova edukacija, a iz opštinskog budžeta isplaćene su premije za otkupljenu malinu od 0,15 KM po kilogramu.

U izvještaju se navodi da je preko Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske određeni broj nezaposlenih iz ciljnih grupa ostvario pravo na sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa i zapošljavanje u saradnji sa opštinskom upravom, koja je davala potrebne informacije i izdala potrebna dokumenta za prijavu na objavljeni konkurs.

Na području opštine Čajniče saniran je veliki broj putnih komunikacija, realizovan projekat ljetnje pozornice u sastavu Doma Kulture uz pomoć Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, te su, takođe, završeni radovi na balon sali, koja je i puštena u funkciju.

Svi studenti, kojih ima ukupno 93, redovno dobijaju stipendiju, te nema nijedan koji je završio fakultet, a da nije odradio pripravnički staž. Prošle godine, na području opštine radio je 21 pripravnik.

(www.palelive.com / Srna / Foto arhiva)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare