Usvojen izvještaj o radu načelnika u prošloj godini

12

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas izvještaj o radu načelnika u prošloj godini i odluku o prosječnoj cijeni metra kvadratnog poslovnog i stambenog prostora.

Cijena metra kvadratnog gradskog građevinskog zemljište iznosi – u prvoj stambeno-poslovnoj zoni 71,50 KM /Regulacioni plan dijela posebnog područja “Jahorina”/, u drugoj stambeno-poslovnoj zoni 68 KM /Regulacioni plan “Pale-Centar”, u trećoj zoni 25 KM, te u četvrtoj 8,40 KM.

U petoj stambeno-poslovnoj zoni cijena je sedam KM, u šestoj zoni 5,20 KM, te ostalo građevinsko zemljište po cijeni od 3,10 KM.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina rekao je novinarima da je najviše pažnje na današnjoj sjednici privukao izvještaj o radu načelnika Boška Jugovića za prošlu godinu, te da razumije stavove opozicije /SDS, PDP, DNS/ i njihove diskusije za koje je naveo da nisu bile ni u kom slučaju opravdane i na mjestu.

“Iza nas je veoma teška godina, a ova će sigurno biti i teža, ali opština Pale prednjači među opštinama u regiji kada je riječ o pomoći građanima, socijalnim davanjima i pomoći privredi. Tako da nisu na mjestu sugestije opozicije da je trebalo obustaviti određene kapitalne projekte koji su u toku”, objasnio je Škipina.

On je ocijenio da su na dobrom putu da od opštine Pale naprave lijepu gradsku sredinu, te da se bez obzira na tešku situaciju mora održati kontinuitet i završiti određeni investicioni cikluse.

To su, kako je naveo, veliki kapitalni projekti koje nije moguće i nije realno završiti za jednu građevinsku sezonu, a odnosi se na izgradnju parka, zgradu Policijske uprave Istočno Sarajevo, izmještanje Toplane.

Načelnik Jugović rekao je da će zahvaljujući kreditnom aranžmanu iz prošle godine uspješno nastaviti realizaciju investicija poput izgradnje gradskog parka i toplovoda za izmještanje Toplane, kao i završetak novog objekta obdaništa.

On je zadovoljan činjenicom da je izvještaj o njegovom radu u protekloj godini usvojen, te napomenuo kako je taj dokument praćen lošim punjenjem budžeta zbog situacije u vezi sa epidemijom virusa korona.

Jugović je napomenuo da su odbornici usvojili prosječnu cijenu metra kvadratnog poslovnog i stambenog prostora na području opštine koji će limitirati cijenu rente i uređenja gradskog, građevinskog zemljišta i to će biti neki novi izvor prihoda koji će sigurno pomoći da se 2021. godina prevaziđe.

Govoreći o brojnim kritikama na račun stanja dijela magistralnog puta Pale-Podgrab, kao i puta Podgrab-Jahorina, Jugović je najavio sastanke sa predstavnicima “Puteva Republike Srpske” i resornog ministarstva na kojima će predložiti sanaciju ovih saobraćajnica.

Odbornik Demosa Predrag Blagojević rekao je da su podržali rad načelnika uz određeni broj prijedloga za unapređenje njegovog rada, a jedan od njih je bio da se Domu zdravlja doznači više sredstava budući da pandemija još traje.

On je dodao da su zatražili od Jugovića da se što prije uputi dopis Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske i preduzeću “Putevi Republike Srpske” kojim se traži hitno održavanje sastanaka u vezi sa rekonstrukcijom udarnih rupa na dionicama Pale-Podgrab i Pale-Vrhprača, kao i asfaltiranje puta do Dvorišta.

U ime mješovitog kluba odbornika Siniša Lasica je rekao da su podržali izvještaj o radu načelnika, te pohvalio sve što su načelnik i njegova uprava, kao i Skupština uradili i pokušali s obzirom na to da je epidemija virusa korona uticala na privredu i na turizam.

Opozicija, koju čine SDS, PDP i DNS, nije podržala izvještaj o radu načelnika za prošlu godinu jer smatra da je mnogo projekata započeto, a nije završeno i ne zna se kada će biti.

Šef kluba odbornika PDP-a Igor Tošić rekao je da nije bilo adekvatnog odgovora u oblasti turizma s obzirom na potencijal Jahorine.

Na trećoj redovnoj sjednici Skupštine opštine danas su verifikovani mandati novim odbornicima Demosa Ivanu Jugoviću i Bojanu Vukoviću.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

i sta kazete, kako je radio? dobar, a? kuci ga nosite ako vam je dobar

E toliko su dobri rezultati Načelnika u prošloj, ali i svih prethodnih godina, da mu najmanje treba dati nekoliko zlatnih medalja!

Em je institucionalno ojačao Pale u okviru Grada I. Sarajevo, Em je učinio atraktivnim Pale, da iz godine u godinu imamo sve veći priliv štanovništva,
Em je uredio centar sa dvije prelijepe fontane,
Em je otvorio privredne pogone i zaposlio dobar dio stanovništva,
Em je prije pet godina bio odlučan da će već u prvom mandatu izmjestiti toplanu,
Em je…

sta njega boli za toplanu i fontanu, on se grije na drrrva

Grohotom se smijem.

Dobar nam je Domaćin, dobar. Ima li đe kandidata Đoga, daje li prijedloge, nešto nam se utišao nakon izbora…

Vidio covjek da se ne isplati bosti sa rogatima.

Nacelnik je dobro radio ono za sta se pita on..Ali svi znamo ko se pita o odredjuje sta se moze a sta ne..Kod nas su glavni biznismeni ljudi sa debelim kriminalnim dosijeom..

Hoće li neko da usvoji načelnika?

moze li zamjena za preCednika skupstine?

Moze zamjena uz vasu doplatu.

slažem se sa komentarom “Gost”, sve je na mjestu, pametnom je jedna dosta, a što se tiče usvajanja izvjestaja kratko bih rekao “čega se pametan stidi, b… se ponosi” tako i ovaj Izvještaj i oni koji su ga usvojili.

komentari Gosta su najestu sve okrenuti i istinito je. Josip Brota poydravljam.Politika iz BL stigla na Pale.Dobro je sto se ovo sve desava da prije dodje do promjne vlasti,…samo previse dugo traje ova agonija na politickoj sceni Rs i BiH