Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta

0

VIŠEGRAD – Skupština opštine Višegrad usvojila je u utorak izvještaj o izvršenju budžeta u prvih šest mjeseci ove godine u iznosu od 5.126.941 KM ili 62,56 odsto u odnosu na plan.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije NJegoš Tanasković rekao je da je u prvih pola godine prikupljeno 1.816.430 KM poreskih prihoda, ili 48 odsto u odnosu na plan.

“Od indirektnih poreza prikupljeno je 1.511.680 KM ili 48 odsto”, naveo je Tanasković.

Prema njegovim riječima, realizovano je 3.097.385 KM neporeskih prihoda ili 79 odsto.

“Ukupni rashodi i izdaci ostvareni su 3.763.807 KM, što je, u odnosu na prihode, pozitivan rezultat za 1.363.134 KM”, rekao je Tanasković.

Skupština opštine Višegrad je usvojila i prijedloge odluka o raspisivanju i sprovođenju redovnih izbora za članove savjeta mjesnih zajednica i o stipendiranju studenata opštine Višegrad za akademsku 2018/2019. godinu.

Usvojen je i prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o osnivanju Javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju i razvoj”, a dodijeljene su i prostorije za korišćenje Udruženju brodara “Višegrad na Drini” i Karate klubu “Drina” iz Višegrada.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević rekao je da u Statutu opštine postoji niz djelatnosti kojima će se baviti “Direkcija za izgradnju i razvoj”.

“Ova direkcija imaće i obavezu naplate kirija za poslovne prostore kojima opština Višegrad raspolaže, naplatu komunalne naknade, obavezu upravljanja javnim parkinzima, a imaće i računovodstveni i projektni biro kojima će vršiti usluge svim javnim ustanovama i preduzećima”, naveo je Đurević.

On je rekao da je donesena i odluka o održavanju lokalnih puteva u zimskom periodu i dodao da će do kraja ove godine biti raspisan poziv i izabran izvođač za rekonstrukciju glavne i sporednih ulica, a na proljeće će početi radovi na ovom projektu.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić istakao je da je u prethodnom periodu realizovano mnogo projekata na području Višegrada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments