Usvojen godišnji izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave

0
Usvojen godišnji izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas izvještaj o radu načelnika opštine Mladena Đurevića i opštinske uprave za prošlu godinu.

„U prošloj godini urađeno je mnogo toga i sve je dostupno javnosti. Nažalost, opozicija pokušava da učini naš rad manje vidljivim. U ovoj godini biće više infrastrukturnih projekata, a najavljen je i dolazak investitora koji će otvoriti nova radna mjesta“, rekao je Đurević.

On je naveo da će na narednoj sjednici Skupštine opštine Višegrad biti donijeta dopuna odluke o stipendiranju, na osnovu koje će svi studenti koji su ispunili uslove, a čija se imena nalaze ispod crte, dobiti stipendiju, ali u manjem iznosu.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić istakao je da su u prošloj godini u Višegradu ispunjeni preduslovi za dovođenje investitora, unaprijeđenje turizma i bolji život svih građana.

„Između ostalog, uspostavljen je kontakt sa dijasporom, saradnja sa brojnim opštinama u Srbiji, te saradnja sa Banjalukom, Trebinjem i okolnim mjestima. Početa je izrada Strategije razvoja opštine Višegrad, a poslata je i poruka ljudima da dođu u Višegrad“, naglasio je Andrić.

Odbornik DNS-a Mile Perić kaže da je u 2017. godini zadržan nivo izdvajanja sredstava za Boračku organizaciju Višegrad, te promovisani kultura i turizam.

„Otvoreno je nekoliko fabrika, ostvarene su značajne donacije, a postoje najave i za dolazak novih investitora“, rekao je Perić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare