Usvojen budžet za narednu godinu od 9.386.900 KM

0

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas budžet opštine za 2019. godinu od 9.386.900 KM, koji je manji u odnosu na rebalans ovogodišnjeg budžeta od 10.966.846 KM.
Razlog smanjenja planiranog budžeta je donacija koja je odobrena iz Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije za kapitalna ulaganja.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije NJegoš Tanasković rekao je da su dva dokumenta – rebalans budžeta za 2018. godinu i budžet za 2019. godinu podržani velikom većinom odbornika, što ukazuje na činjenicu da oni imaju potreban kvalitet.

“Budžet za 2019. godinu planiran je na realnim osnovama i moguće ga je sprovesti. Ima elemente razvojnog, kao i brige za svu populaciju – od najmlađih kategorija, sport, kultura, boračka davanja, penzioneri, socijalna davanja”, istakao je Tanasković.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izrazio je nadu da će 2019. godina biti mnogo bolja od ove.

“Budžet se može tretirati kao razvojni, mada neki kažu da je potrošački, ali ako vidimo sve projekte koje smo započeli i koje namjeravamo uraditi, vidjeli bismo da je više razvojni, nego potrošački”, napomenuo je Đurević.

Šef kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić rekao je da su u 2018. godini ravnomjerno zastupljene sve kategorije društva i svi dijelovi grada.

“Takvim načinom pristupilo se i u budžetu za 2019. godinu, gdje se vidi da ćemo ravnomjerno razvijati sve dijelove grada sa akcentom na stvaranje boljih uslova i otvaranje novih radnih mjesta”, istakao je Andrić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments