Usvojen budžet za narednu godinu od 7.500.000 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je danas budžet za narednu godinu u iznosu od 7,5 miliona KM, što je za oko 300.000 KM manje u odnosu na ovogodišnji rebalans.
Budžet za narednu godinu uključuje kreditno zaduženje od 1.250.000 KM za završetak šetališta u Dabrobosanskoj ulici.

Načelnik opštine Marinko Božović rekao je novinarima po završetku sjednice da je budžet za 2019. godinu planiran kao razvojni i da vodi računa o svim socijalnim kategorijama.

“Budžetom je predviđen i razvoj opštine u njenom centralnom dijelu, što je povezano sa svim investicijama koje su bile u ovoj godini, a odnosile su se na kupovinu zemljišta za izgradnju zgrade gimnazije, završetak spomen-obilježja, početak izgradnje parka na Veljinama i završetak dijela šetališta u Dabrobosanskoj ulici”, rekao je Božović.

On je dodao da će po završetku ovih projekata to biti najurbaniji dio opštine.

Božović je istakao da je Skupština opštine dala saglasnost Komunalnom preduzeću “Komil” za povećanje mjesečne cijene odvoza smeća za jednu KM od 1. januara, napominjući da će, uprkos ovom povećanju, to biti najjeftinije na području grada Istočno Sarajevo.

Odbornik SNSD-a Milica Ristović Krstić istakla je da su odbornici ove stranke glasali protiv budžeta, jer nije usvojen nijedan od tri konstruktivna amandmana koja su uložili na budžet.

Ona je naglasila da se prvi amandman odnosio na to da se sredstva planirana za pomoć Komunalnom preduzeću preusmjere na Bolnicu “Srbija”, jer “Komil” posluje pozitivno i nema potrebe da ga opština pomaže, dok je bolnici ta pomoć izuzetno potrebna.

Krstićeva je naglasila da nije prihvaćen ni amandman SNSD-a da se u budžetu predvide sredstva za sufinansiranje boravka djece u vrtićima na području ove lokalne zajednice u iznosu od 50 KM.

Ona je dodala da se treći amandman odnosio na rekonstrukciju Ulice Meše Selimovića.

Krstićeva ističe da su odbornici SNSD-a bili i protiv poskupljenja komunalnih usluga, jer smatraju da se sredstva mogu obezbijediti povećanjem naplate od fizičkih i pravnih lica koja ne plaćaju odvoz smeća.

Skupština opštine Istočna Ilidža prihvatila je informaciju o stanju u oblasti komunalne infrastrukture na području opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments