Usvojen budžet za narednu godinu od 22.6 miliona KM

0

ZVORNIK – Odbornici Skupštine opštine Zvornik usvojili su danas budžet za 2016. godinu u iznosu od 22.621.000 KM, što je za oko 2.370.000 KM više u odnosu na ovogodišnji rebalansirani budžet.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Bojan Ivanović rekao je da su tekući rashodi ostavljeni na gotovo identičnom nivou kao što su bili u 2015. godini, s tim što su znatno povećana određena kapitalna ulaganja, prije svega u mjesne zajednice.

„U prošloj i ovoj godini nismo mogli izdvajati znatnija sredstva za te namjene, prvenstveno jer smo se borili sa sanacijom posljedica od poplava i klizišta u maju 2014. godine i klizištima koja su se pojavila ili su se stara aktivirala u februaru i martu ove godine“, dodao je Ivanović.

On je napomenuo da je iz Fonda solidarnosti Republika Srpske opštinskom budžetu juče uplaćeno 96.000 KM za izgradnju bazena u Sopotniku koji je bio u sistemu vodosnabdijevanja, a koji je uništen u prošlogodišnjim poplavama.

Na sjednici je rečeno da će u 2016. godini početi i realizacija projekata koji su odgođeni u ovoj godini zbog finansiranja sanacije klizišta, a to su izgradnja kružnog toka i autobuskog stajališta u Karakaju, uvođenje video- nadzora u gradu, izgradnja dvije garaže, uređenje platoa u centru grada i ispred Doma zdravlja.

Odbornici su usvojili i rebalans budžeta za 2015. godinu u iznosu od 20.245.544 KM koji je za 1.480.000 KM veći od usvojenog budžeta.

Ivanović je rekao da su razlozi za rebalans budžeta uvrštavanje kreditnih sredstava iz Odluke o kreditnom zaduženju za realizaciju unaprijed određenih projekata, kao i promjena strukture rashoda koji nisu prvobitno planirani u budžetu.

„To su, prvenstveno, sanacije klizišta jer su znatna sredstva bila potrebna za izradu projektne dokumentacije na osnovu čega su dobijena bespovratna sredstva od japanske Ambasade u iznosu od 1,2 miliona KM za sanaciju klizišta u Boškovićima, kao i da bi opština mogla aplicirati prema IPA fondovima sa projektima izrade obaloutvrda Drine, Sapne, Hoče, Zlatice, zaštite Mjesne zajednice Ekonomija i izrade kanalske mreže u Tršiću i Čelopeku“, pojasnio je Ivanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare