Ustrijelili sedam divljih svinja

0

VIŠEGRAD – Stotinjak lovaca, članova lovačkih udruženja iz Republike Srpske i Srbije tokom vikenda učestvovalo je u lovu u Lovištu „Orline“ kod Višegrada i u Međeđi, gdje je ustrijeljeno sedam divljih svinja koje su se, nakon ljetošnjeg požara na planini Tara, „naselile“ u ove predjele.U lovu su učestvovali lovci iz Lazarevca, Užica, Kosjerića, Čajetine, Ugljevika, Sokoca, Rudog i Višegrada.

Na lovačkoj večeri, koja je sinoć priređena u motelu „Okuka“ u Višegradu, Povelju o bratimljenju potpisao je u ime Lovačkog udruženja „Panos“ iz Višegrada njegov predsjednik Drago Gavrilovića, a za Lovačko društvo „Aleksa Dejović“ iz Užica Zoran Simeunović.

Gavrilović kaže da su najveći doprinos unapređenju lovstva, te uzgoju i zaštiti divljači u prošloj godini dali lovac LJubomir Tasić, radnik Šumskog gazdinstva „Panos“ Rajko Nikitović i udruženje lovaca iz Užica, kojima su na svečanosti uručene prigodne plakete.

Plaketa će naknadno biti uručena i načelniku opštine Višegrad Slaviši Miškoviću. Priznanja za uzgoj i zaštitu divljači dobilo je još 16 lovaca iz višegradskog lovačkog udruženja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare