Uspostavljena saradnja sa torakalnim hirurgom Vladom Cvijanovićem

0

ISTOČNO SARAJEVO – Rukovodstvo Bolnice „Srbija“ dogovorilo je saradnju sa jednim od najpoznatijih torakalnih hirurga u regionu profesorom doktorom Vladom Cvijanovićem, koji će prve preglede i operacije obaviti od 28. oktobra do 1. novembra, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Direktor Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija rekao je da je do odlaska doktora Slavka Ždrala u penziju 2014. godine ova bolnica bila prepoznatljiva po operacijama grudnog koša, koje su samo rađene u Bolnici „Srbija“ i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

„Povratkom specijaliste grudne hirurgije doktora Nenada Ždrala stvoreni su svi potrebni uslovi da se u našoj bolnici ponove krene sa ovom vrstom operacija“, naglasio je Šešlija, poručivši da je pacijent na prvom mjestu i da je za njega najvažnije da sugrađanima u bolnici „Srbija“ bude pružena najbolja zdravstvena usluga u cijeloj regiji.

Šešlija ističe da je veoma značajno što će ovakav eminentni stručnjak iz oblasti torakalne hirurgije, osim složenih operacija, raditi i na edukaciji doktora u ovoj ustanovi, kako bi se ovaj nivo usluga i dalje zadržao u Bolnici „Srbija“.

Doktor Vlado Cvijanović zaposlen je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu od 1994. godine, gdje je napredovao u svom stručnom i naučnom radu, a to znanje je sticao širom evropskih klinika gdje se radi najbolja torakalna hirurgija, navodi se u saopštenju.

Od 2001. godine angažovan je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na kojem je prešao put od asistenta do redovnog profesora na Katedri za hirurgiju.

Redovan je član velikog broja domaćih i stranih stručnih udruženja. Autor je i koautor više naučnih, stručnih radova i knjiga.

Od 2007. godine profesor Cvijanović pokrenuo je i osnovao tim za video-asistiranu torakoskopsku hirurgiju /VATS/ koja je danas zlatni standard.

Sve informacije u vezi sa prijavom za pregled kod profesora Cvijanovića moguće je dobiti od doktora Nenada Ždrala na broj telefona: 057/325-311 lokal 329 – Odjeljenje hirurgije Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare