Uspostavljena saradnja sa ginekologom Nenadom Lučićem

0

ISTOČNO SARAJEVO – Menadžment Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu uspostavio je saradnju sa sa eminentnim stručnjakom iz oblasti ginekologije i akušerstva profesorom Nanadom Lučićem.

Lučić je 20. februara u Bolnici “Srbija” uradio jednu od najsloženijih operacija iz oblasti ginekologije koja je u ovoj zdravstvenoj ustanovi zadnji put rađena 2006. godine, saopšteno je ove zdravstvene ustanove.

Dolaskom ovog eminentnog stručnjaka od sada će u ovoj ustanovi biti rađene ovakve operacije, a samim tim će biti i podignut nivo i složenost usluga u Bolnici “Srbija”.

Načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstvo u Bolnici “Srbija” Siniša Zubić pojasnio je da će Lučić dolaziti po pozivu, te da će u dogovoru sa ginekolozima i zajedno sa timom ljekara ove bolnice obavljati radikalne ginekološke operacije kod karcinoma grlića materice, vulve i materice.

“Podrška eminentnih stručnjaka iz drugih ustanova u Republici Srpskoj i regiona prilika je da se naša ustanova pozicionira kao lider iz oblasti složenih i radikalnih ginekoloških operacija kako bi naše pacijentkinje dobile vrhunsku zdravstvenu uslugu i da se vrati povjerenje u našu bolnicu”, navedeno je u saopštenju.

Iz Bolnice “Srbija” poručuju da je novo rukovodstvo opredijeljeno da jačanjem kapaciteta kadra i podrškom gostujućih ljekara i profesora iz raznih oblasti podigne kvalitet usluga na nivo savremene bolnice, spremne da odgovori izazovima moderne medicine i pacijentima omogući pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Nenad Lučić je dugo godina obavljao funkciju šefa Katedre za ginekologiju i akušerstvo na Medicinskom fakultetu u Banjaluci i šefa Odjeljenja ginekološke operative u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

Stručna usavršavanja iz ginekološke operative, onkologije i laparoskopije sticao je na univerzitetskim klinikama širom Evrope /Beču, Berlinu, Gracu, Beogradu, Dubrovniku, Češkoj i Nikoziji/. Član je i predsjednik mnogobrojnih naučnih i stručnih udruženja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments