Uspostaviti saradnju Pala i jednog grada iz Francuske

0

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić i ambasador Francuske u BiH Rolan Žil razgovarali su danas na Palama o uspostavljanju saradnje Pala sa nekim gradom iz Francuske.

Savić je nakon sastanka izjavio novinarima da bi to mogao biti Grenobl ili neki drugi centar.

„Treba da uvezujemo cijelu regiju, jer pored resursa velikog grada i naših prirodnih ljepota imamo sadržaje kojima možemo da se ponosimo, da konkurišemo i da razvijamo saradnju sa većim poznatim centrima“, rekao je Savić.

Savić je naglasio da se ambasador najviše interesovao za Jahorinu i kada će doći do privatizacije određenih objekata i hotela, jer je upoznat o tome da je Vlada Republike Srpske uložila mnogo sredstava u infrastrukturu na ovoj planini kako bi bila jedan od velikih evropskih centra.

„Daćemo punu podršku privatizaciji hotela `Bistrica` i `Jahorina` kako bi se došlo do vlasnika koji će uložiti dosta sredstava. Možda će to biti i neka firma iz Francuske s obzirom da pokazuju veliko interesovanje za sudbinu objekata na Jahorini“, istakao je Savić.

On je podsjetio da je Jahorina ove godine po visini snježnog pokrivača među vodećim planinama u Evropi i na osnovu uloženih i planiranih sredstava u infrastrukturu olimpijska ljepotica može ponuditi ono što nude ostale evropske planine.

Ambasador Žil je istakao da već dugo francuska Ambasada ima tijesnu saradnju sa dosta gradova u BiH, jer se radi o projektu decentrelizovane saradnje između francuskih i gradova u BiH.

„Danas smo najviše razgovarali o tome, budući da Pale i cijela ova regija imaju mnogo aduta. Smatramo da bi francuska ekspertiza dobro došla i poboljšala ponudu koju imate po pitanju turizma, sporta i svega onoga što može doprinijeti razvoju ove opštine“, rekao je Žil.

On je naglasio da ga je načelnik upoznao o dosta projekata i velikim mogućnostima iskorištavanja turističkih potencijala i prirodnih ljepota ove regije.

Francuski ambasador se nada da će u narednom periodu biti ostvarena uspješna saradnja između nekog francuskog grada i Pala.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=C6TwlOCIDgI&feature=player_embedded}


(www.palelive.com / Srna / foto: opština Pale)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare