Uspješna saradnja sa “Željeznicama Republike Srpske”

0

ZVORNIK – Kompanija “Alumina” iz Zvornika jedan je od najvećih korisnika usluga željezničkog transporta u Republici Srpskoj, a za 11 mjeseci ove godine “Željeznice Republike Srpske” prevezle su više od 500.000 tona robe i proizvoda za ovu kompaniju, ostvarivši realizaciju između 3,5 i četiri miliona KM.

Komercijalni direktor “Željeznica Republike Srpske” Slavko Gligorić rekao je nakon razgovora sa menadžmentom zvorničke fabrike da je “Alumina” za “Željeznice” veoma važan poslovni partner i kompanija koja, poslije “Arselor Mitala” iz Prijedora, najviše angažuje željezničke kapacitete.

“Oko 10 odsto ukupno prevezene naše robe u minulih 11 mjeseci odnosi se na zvorničku `Aluminu”, pojasnio je Gligorić.

Delegacija “Željeznica Republike Srpske” izrazila je ohrabrenje za planove koje u 2014. godini ima najveća zvornička kompanija, saopšteno je iz kompanije “Alumina”.

“Raduje nas da `Alumina` u 2014. godini planira da preveze više od milion tona robe željezničkim transportom. To je za nas veoma važan zadatak kome će `Željeznice Republike Srpske` pristupiti ozbiljno kako bismo sve te količine prihvatili i prevezli na vrijeme i pod povoljnim uslovima“, naveo je Gligorić.

Komercijalni direktor u kompaniji “Alumina“ Biljana Eskić rekla je da je sastanak sa predstavnicima “Željeznica Republike Srpske” bio veoma konstruktivan.

“To je naš strateški partner na čiju saradnju računamo i u budućnosti. Razgovarali smo o uslovima saradnje za narednu godinu, aktuelnim pitanjima i mogućnostima poboljšanja poslovnih odnosa, kao i povećanju obim posla”, navela je Eskićeva.

Ona je dodala da je na sastanku izražena spremnost obje strane za pobojšanje uslova poslovanja i istaknut zajednički cilj – da bude nastavljena saradnja i u narednoj godini.

“Zadovoljni smo što `Željeznice Republike Srpske` imaju razumijevanje za aktuelnu situaciju i što su spremni da budu naš partner, te da pronalaze što efikasnija i bolja rješenja radi obezbjeđenja prevoza gotovih proizvoda i sirovina, kao i ostalih usluga“, istakla je Eskićeva.

Planirano povećanje proizvodnih kapaciteta u “Alumini“ u narednoj godini značajno će se odraziti i na obim posla i uslugu koje će ostvariti “Željeznice Republike Srpske” prema zvorničkoj kompaniji, dodaje se u saopštenju.

Delegacija “Željeznica Republike Srpske”, predvođena izvršnim direktorom operatora Draženkom Todorovićem, boravila je danas u “Alumini” gdje je sa predsjednikom Upravnog odbora Miletom Matićem, komercijalnim direktorom Biljanom Eskić i rukovodiocem Službe Logistika Radetom Ivanovićem razgovarala o aktuelnoj saradnji i definisanju modaliteta poslovnog ugovora za 2014.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments