Uspješan početak rada „Prosvjetinog“ hora

0

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Opštinski odbor /OO/ Pale osnovalo je Gradski hor, koji broji oko 20 članova, a prve nastupe planira početkom naredne godine.
Predsjednik OO „Prosvjete“ Aleksandra Srdanović ocijenila je u izjavi Srni da Pale zaslužuju da imaju gradski hor i da već mjesec dana uspješno radi.

„Početkom oktobra okupili smo prvu grupu i za sada su svi zadovoljni, jer nas pjevanje relaksira i bar na kratko odvlači od svega negativnog što nas okružuje“, rekla je ona.

Prema njenim riječima, ideja je bila da se osnuje mješoviti hor, ali se muška populacija još nije odvažila da se prijavi.

„Poziv da nam se pridruže ostaje otvoren“, navela je ona i izrazila nadu da će uspjeti animirati muškarce kako bi se realizovala ideja o mješovitom horu.

Ona očekuje da će hor biti okosnica kulturnih dešavanja i na raspolaganju svima kojima je potrebno za kulturne manifestacije.

„Suština djelovanja „Prosvjete“ u društvu i jeste da izađe u susret svima kojima je potrebno“, istakla je Srdanovićeva.

Program hora sadrži duhovne pjesme, ali i svjetovne, sa modernijim zvukom.

Vođa hora Ivana Cerović, profesor Muzičke škole na Palama, očekuje da bi se hor mogao predstaviti publici već u februaru naredne godine.

Ona je istakla da je za mjesec dana postojanja hora veoma zadovoljna.

„Za ovo kratko vrijeme dosta je urađeno, a mnogo toga je u planu. Pokazalo se da je osnivanje hora bio „pun pogodak“ i što je ovom gradu nedostajalo“, ocijenila je Cerovićeva.

Ona je dodala da su prvi utisci sjajni, iako članice hora, uglavnom, nisu muzički obrazovane.

Cerovićeva je izrazila očekivanja da će za nekoliko mjeseci hor moći samostalno da izvede bar šest, sedam kompozicija, što će biti dovoljno za trećinu jednog koncerta kojeg planira da održi.

Ona je ponovila poziv svim zainteresovanim građanima Pala da se priključe gradskom horu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare