Uslovi u domovima zadovoljavajući

0

Uslovi u novoizgrađenim studentskim domovima na Palama su zadovoljavajući, ali još nedostaju biblioteka, čitaonica, TV sala i sportski kompleks, zaključeno je tokom današnje posjete predstavnika Unije studenata Republike Srpske, Studentskog centra „Nikola Tesla“ iz Banjaluke i Studentskog centra Pale.


Direktor Studentskog centra Pale Damjan Škipina rekao je novinarima da su smještajni kapaciteti zadovoljavajući, ali da nedostaju prateći sadržaji koji bi po zakonu o studentskom standardu trebalo da postoje.

Škipina je istakao da trenutno u Studentskim domovima na Palama boravi 530 studenata.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Milan Milišić naveo je da je danas razgovarano i o tome šta bi još trebalo uraditi kada je riječ o poboljšanju studentskog standarda i u Banjaluci, Foči i Istočnom Sarajevu.

Milišić je dodao da je školarina najjeftinija u regionu, što privlači veliki broj studenata na fakultete u Republici Srpskoj.

„Unija studenata poslaće naredne sedmice dopis Vladi Srpske i resornom ministarstvu sa molbom da Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta /DIF/, koji je trenutno smješten na Stambolčiću, desetak kilometara od Pala, bude premješten u objekat nekadašnjeg studentskog centra na Koranu“, rekao je Milišić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović kaže da će opština dati svoj doprinos u razgovorima sa resornim ministarstvom i kroz druge aktivnosti kako bi bili obezbijeđeni prateći sadržaji u domovima.

On je istakao da je opština dala saglasnost i punu podršku da se DIF iz Stambolčića premjesti u objekat na Koranu, te da će obezbijediti i određena finansijska sredstva da to bude učinjeno.

„Lokalna zajednica je zainteresovana i za ponovno aktiviranje bazena u objektu Koran, kao i ostalih pratećih sadržaja koji su bili u funkciji za vrijeme Zimskih olimpijskih igara“, poručio je Jugović.

Predsjednik Omladinskog studentskog parlamenta Pale Nemanja Radić rekao je da su studenti zadovoljni uslovima u novim domovima i da imaju obećanje da će narednih dana dobiti i internet.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare