Uskoro završetak kružne raskrsnice

0

VLASENICA – U Vlasenici je danas počelo asfaltiranje jednog dijela kružnog toka koji bi do kraja oktobra trebao da bude potpuno završen.

Načelnik opštine Miroslav Kraljević izjavio je da je ovo važan infrastrukturni projekat započet u julu, ali i da je prethodno trebalo riješiti imovinsko-pravne odnose.

Kraljević je ukazao da je bilo problema i na glavnom vodovodu koji snabdijeva fabriku „Alpro“, ali da se danas konačno vide konture ove kružne raskrsnice.

„Dugujemo zahvalnost Vladi Republike Srpske i `Putevima Republike Srpske`, koji su razumjeli našu problematiku. Ovdje je velika dinamika i protok saobraćaja i na ovaj način će biti riješeno ono što nije bilo moguće proteklih godina, ukrštanje tri magistralna puta, iz pravca Beograda, Istočnog Sarajeva i Banjaluke“, izjavio je novinarima Kraljević.

On kaže da kada se dolazilo iz pravca Istočnog Sarajeva nije postojala mogućnost da se uđe u lijevu stranu u pravcu Banjaluke i obrnuto, što je dovodilo do toga da su kamioni i veliki šleperi morali da ulaze u grad.

„Izgradnja kružne raskrsnice od velikog značaja je za stanovnike Vlasenice, ali i sve korisnike magistralnih puteva koji se ukrštaju na mjestu njene izgradnje. Izvođač radova je rekao da je danas urađeno oko 60 odsto posla, i po njegovim predviđanjima sve bi trebalo biti završeno do kraja mjeseca što je dobro jer ide zima“, naveo je Kraljević.

Kraljević je rekao da će biti urađena kompletna infrastruktura sa trotoarima i rasvjetom i da će u centru kružnog toka, simbolično, biti postavljen natpis „Vlasenica“, nakon čega će nastaviti uređivanje grada po drugim planiranim projektima.

Direktor preduzeća „Zvornik putevi“ Jelenko Vasić izjavio je da je počelo asfaltiranje jednog dijela kružnog toka i da su vidljivi obrisi raskrsnice.

„Kružni tok u velikom dijelu završavamo, ali imamo u planu još projekata u ovoj lokalnoj zajednici, prvenstveno izgradnju pristupnih puteva u industrijskoj zoni Kula-Zeban, sanaciju pojedinih ulica u centru grada, ulice u naselju Toplik… Prisutni smo u Vlasenici 365 dana, a tako će biti i naredne godine jer ćemo nastaviti uspješnu saradnju“, izjavio je Vasić.

Vlada Republike Srpske, između ostalog, izdvojila je 100.000 KM za rješavanje pitanja eksproprijacije zemljišta na kojem se gradi kružna raskrsnica, a „Putevi Srpske“ oko 500.000 KM za rješavanje višegodišnjeg problema u Vlasenici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare